Wednesday, 7 September 2011

Tips :: menjadi pintar yang sangat berkesan

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia

Siapa kata belajar itu memenatkan, meletihkan, menyusahkan, memeritkan? tak payah angkat apa apa.hehe..
Masa zaman sekolah, BK memang suka giler pergi sekolah sebab ada ramai kawan. Bukan kerana nak belajar, kerana nak main dengan kawan kawan. tapi dalam bukan kerana nak belajar pun BK pandai ape. selalu dapat result no 2 atau no 3 *dari belakang. apa jaddainya?? haaa.. BK tahu ramai student student sekarang rajin dan pandai yang amat macam BK ni kan.... siapa tak ngaku dia kawan beruk. hahaha.

Masa UPSR memang terlalu pandai sampai dapat 1A je. kira oklah ade A. yelah waktu tu memang selalu fikir nak main je. Bila dah masuk sekolah menengah, dah start pakai surat khabar untuk jawab soalan soalan peperiksaan. ini sangat berguna ok. eleh ini pun, cikgu yang wajibkan untuk buat. kalau tak dia jadi kawan beruk..hahaha. *beruk dapat nama dalam blog BK weh. :p Time tu barulah meningkat banyak sikit huruf A tu. lapchu surat khabar. engkaulah banyak membantu hidup ku ini. *poyo!

Itu dulu kak oi, sekarang ni dah tak payah pakai surat khabar dah. pakai Internet je. senang giler! bukan cikgu cikgu je boleh cek, mak ayah kita pun boleh cek sekali. baru diorang tau kita punya tahap sampai mana kan? tak cukup dengan internet, kat TV pun ada weh.. kita tengok je pastu kita jadi pandai and pintar. gempak seh!

kan bagus kalau ada benda alah ini time BK nak exam dulu. straight A's semua nanti tau!

BK ada adik untuk PMR dan SPM tahun ni, harap diorang dapat baca blog ni dan terus jadi pintar :D
Trial PMR dah lepas, jadi korang kena fokus untuk exam sebenar pulak kan and
Sekarang tengah trial SPM, korang memang disarankan untuk tengok ini supaya dapat membantu korang jawab exam nanti dan tak lupa untuk student UPSR juga!

So, tips nya adalah : ten teneng teneng!!!


untuk student UPSR better korang Klik Tutor ni


untuk student PMR pulak, korang boleh pandai dengan Klik sini.


untuk student SPM, korang boleh dapat straight A's dengan klik cepat cepat Kat sini

Tak rugi weh.. Dah la ada video video best. 
Semua pakai gambar gambar cun.
Insya Allah senang ingat dan baru boleh dapat DUIT!  (Doa, Usaha, ikhtiar, tawakal

Untuk student u takde ke macam ni?? =.='  

ok daa~
p/s : Doa elak malas"ya Allah ya Tuhan kami, sesungguhnya kami berlindung kepada Mu daripada keluh kesah dan dukacita, aku belindung kepada Mu dari lemah kemahuan dan malas, aku berlindung kepada Mu daripada sifat penakut dan kedekut, aku berlindung kepada Mu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia"

p/s/s : Doa dah sudah, kita usaha pula kali ni, time exam kita ikhtiar, dah habis exam kita tawakal :D

nak tahu cara menang contest? Jom tengok blog ni! ada tips berguna.. :D

37 comments:

  1. a'a ..tutor utk budak uni takde ??huhu

    ReplyDelete
  2. ala.. bk pandai sebab tu dapat masuk u.. huh btw bk uitm segamat ye?? kg saye segamat jugak tau^^

    ReplyDelete
  3. alif haris : maybe 1 hari nanti akan ade la tu kot.. hehe

    ReplyDelete
  4. el-janna : kg kat segamat? kat mana?? boleh datang beraya.. hehe

    ReplyDelete
  5. rindu kat tutor dalam paper tu, didik

    ReplyDelete
  6. madi : ha.. didik! puas fsa pk surat khabar ape.. haha

    ReplyDelete
  7. zaman dah modern skrg ni. zmn sy dulu mna ade tutor tv ni. budak2 skrg bertuah. klau tak pndai, xtau la nk ckp ape kan. hee

    ReplyDelete
  8. haha, untunglah. tapi dah terlambat untuk aku uwaaaaaaaaaaaaaaa~

    ReplyDelete
  9. didik surat khabar kat brite harian kan???? hahaha.... SS pown dlu kne buat... wajib tw... haha...

    ReplyDelete
  10. didik surat khabar kat brite harian kan???? hahaha.... SS pown dlu kne buat... wajib tw... haha...

    ReplyDelete
  11. haha.. jeles gle ngn diorang.. dulu kte xde pon mcm nie.. huh!!

    ReplyDelete
  12. huhu...suspen jgak entry ni ... tp bgus la dia0rg buat mcm 2...ade inisiatif utk tl0ng student ...

    ReplyDelete
  13. cuk wahidah : tulah. budak2 ni bertuah giler! time dulu2 semua kene usaha sendiri.

    ReplyDelete
  14. myera : belum terlambat lagi.. kita masih berada di u untuk teruskan perjuangan.. hehe

    ReplyDelete
  15. cachos : yup! jeles yg teramat, sepatutnya sekarang dah ramai org yg dapat straught A's patutnye..

    ReplyDelete
  16. farha : hehe suspen ke? cerita hantu yang nak belajar :p
    harap mereka yang moden ini boleh belajar dgn cemerlang

    ReplyDelete
  17. serious bnda ni bagus. adik namee salu tengok. namee pun! hehe, tp kecewa gak ah kt atstro byk rancangan yg takde faedah.. :(

    ReplyDelete
  18. namee : kat rumah xde astro. ade internet je. so ini pn boleh jge lah.. ehe.. astro mmg byk gile bende yg xberpekdah.. rugi je byr tiap2 bulan

    ReplyDelete
  19. time kte dlu astro pown xde..tu sbb kte dlu rmai xleyh skor tu heeh..skrg dorg blja pkai remote je...kte dlu..amek ko bwk beg skola da mcm bwk guni beg beras das ..berat nk mampus
    huhuuh

    ReplyDelete
  20. ade2mama : tau xpe. beg tak hengat lah berat kite bawak kan..sampai boleh patah bah..hu2

    ReplyDelete
  21. apasal lah last year time aku spm tutor tv kejadah nie tak wujud.kalau tak gerenti aku straight a's.wakakaka

    ReplyDelete
  22. pening lak dorg nak wat tutor utk uni dengan macam2 jurusan nye..

    ReplyDelete
  23. tak pe..nanti aku buat tuto blog kat astro ceria..ahak..silalah bukak channel bbc(blog budak comel)..hahahaha..:P

    ReplyDelete
  24. azurin : tu lah kan? kalau ada mesti best :)

    ReplyDelete
  25. gimi : betul jugak tu tapi mana tahu 1 hari nnt kan.. hehe

    ReplyDelete
  26. gimi : betul jugak tu tapi mana tahu 1 hari nnt kan.. hehe

    ReplyDelete
  27. gimi : betul jugak tu tapi mana tahu 1 hari nnt kan.. hehe

    ReplyDelete
  28. cikbulan : hahaha betul jugak tu.. nnt kalau dah buat, bgtau ea :p

    ReplyDelete
  29. wowwww! ada orang layan gak channel ni ehh~ hahaha

    ReplyDelete
  30. Best nyer...dulu takder pon. Harap kat TV pendidikan.

    Harga prepaid naik 6 peratus

    ReplyDelete
  31. takyah uji akal : mestilah ade org layan.. hehe

    ReplyDelete
  32. nurul natasha : sememangnye useful :)

    ReplyDelete
  33. miss lolly : sangat bertuah mereke ni :)

    ReplyDelete
  34. oetua pakar : betul tu betul, tv pendidikan ataupun surat khabar didik kat berita harian tu..

    ReplyDelete