Monday, 26 September 2011

Antara kawan dan kekasih. mana perlu diutamakan?

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia


Benda ini biasa terjadi dekat semua yang pernah berkapel dan juga punya kawan. pasti anda pernah dilema macam ni kan?

contoh dilema :
  • bila dua dua pun ajak pergi makan
  • bila dua dua plan untuk bertemu pada hari dan waktu yang sama
  • bila dua dua merajuk serentak, tak tau nak pujuk mana dulu
  • bila dua dua saling cemburu.. haa, jangan ingat kapel je boleh cemburu. antara kekasih dan kawan pun boleh cemburu tau
  • dan pelbagai lagi, anda senaraikan sendiri.
BK selalu kalah kalau kena macam ni. mula mula try ok kan diri mereka, kalau tak jadi, BK diam *konon merajuk tak layan langsung mereka. tapi last sekali diri sendiri yang kecewa.

kawan dan kekasih, kedua-duanya pun tempat kita mengadu dan tempat kita merasa gembira. kedua-duanya pun rapat. tak tahu antara dua bak kata farah dengan adam.

bagi anda, mana pilihan utama anda?
atau anda tahu bagaimana mengatasi masalah ini?
atau anda tahu cara membahagikan mereka?
kongsikan.. BK perlu semua nasihat.

ok daa~
p/s : kawan biar beribu, kekasih biar satu. tapi apa pun tak boleh~

32 comments:

  1. bese la tu fisa... kdg2 ade hal yg kite kne utamankan pkwe n ade hal yg kite kne utamakan... perbincangan penting bg elak perbalahan...yg penting dlm 1 perhubungan kejujuran & kesetiaan...

    ReplyDelete
  2. wuming : keadaan yang macam mana tu?

    ReplyDelete
  3. err saya tade boyfrengg, jadi saya tak boleh nak mengulas permasalahan ini,cuba tny yang kapel2 tu,sekian :)

    ReplyDelete
  4. yeah... i have the same problem to... huhuh...

    ReplyDelete
  5. mesti la member kecik sebab member la yang ada tolong kita time susah senang kita cari member jugak kan?friendship je hubungan yang kekal sampai bila2 kalau couple kita taktau apa jd msa depan right? ^^ (mat top)

    ReplyDelete
  6. kite knl kawan lebey lame dr bf sndiri. so'y lau aku la an, better kawan la kot.

    ReplyDelete
  7. :) keluar jek dengan dua-dua. boleh eratkan silaturahim kan? kawan berkawan dengan bf. ok, what. tak payah pening kepala.



    kalau dia nak some private time to spend with, bincang elok-elok. win-win situation :)

    ReplyDelete
  8. selalu kalau time bercinta, org akan pilih bf. tp bila dah kahwin, org akan pilih kawan bila diajak makan. :) emmm sebab bila dha kahwin duk serumah so dah boring hadap tiap hari. keh keh

    ReplyDelete
  9. selalu kalau time bercinta, org akan pilih bf. tp bila dah kahwin, org akan pilih kawan bila diajak makan. :) emmm sebab bila dha kahwin duk serumah so dah boring hadap tiap hari. keh keh

    ReplyDelete
  10. kene bijak utk uruskan semua tu..pndai bhgikan masa utk semua org..jgn fokus pd seseorang shj..
    blog saya byk ceritakan isu mcm ni..sila lawat kalau free..tiada paksaan.:)

    ReplyDelete
  11. kte pena ajk jew dua2 skali kua..kwn kte 2org ngn bf kte kua skali..setel mslh..hihi

    ReplyDelete
  12. for me, fren first!
    entah lah.. mybe sebab aq dengan member mmg dah mcm adik beradik kot! n satu lagi mybe sebab aq xde kekasih! ngeehh3... ;P

    *tak3!! utamakan fren walau ape yg trjadi k! ;)

    ReplyDelete
  13. huhu..klo kte slalunye kte akn lebih kan kwn but in certain case kte skalikan je kwn n bf..ssh la kte yg brada ditgh2 ni kan

    ReplyDelete
  14. dedua pon penting, so kena pandai balance kan laaa. heheh!

    ReplyDelete
  15. selamat hari raya jugak fisah..
    gud luck 4 final too..
    ingat study ok..
    tlg jaga bea rocher..hihi

    antara kekasih dan sahabat..
    2 2 sama penting...hihi

    ReplyDelete
  16. lau ct..tgk keadaan dulu...sush2..huhuhu

    ReplyDelete
  17. madi : xde boifren skrg.. tapi ade pengalaman pasal ni kan?

    ReplyDelete
  18. aisyah : setiap org pun mesti ade masalah macam ni =.='

    ReplyDelete
  19. mat top : betul jugak tu.. tapi kalau couple kita tu memang dah planning nak kawen ngn kita macam mana pulak?

    ReplyDelete
  20. stalker hebat : kawan pun penting juga :)

    ReplyDelete
  21. myera : kalau dua2 boleh terim atak pe.. kalau bergaduh besar? adoi.. haha

    ReplyDelete
  22. namee : kawan dulu baru bf ea? hehe

    ReplyDelete
  23. irfan : saya dah lawat blog awak.. bagus juga awak bg nasihat2 macam ni :)

    ReplyDelete
  24. umie : keluarga tu memang penting sangat! hehe

    ReplyDelete
  25. wahi : kalau dah kuar sesame tapi balik jeles2.. adoi..susah kan?

    ReplyDelete
  26. ajiem : saya memang sayangkan kawan saya lebih..

    ReplyDelete
  27. rara : nak balance kan tu yang susah.. macam mana la ek?

    ReplyDelete
  28. sha : bea memang baik je kat sini.. hehe..

    gudlak untuk sha jua!

    ReplyDelete