Sunday, 4 September 2011

Sawi bermaksud rogol

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia

satu hari didalam kelas english. kami tengah berbincang pasal 1 karangan pasal gejala sosial.
lecturer ade menyebut 'rape' yang bermaksud rogol. tetiba lecturer suruh cari lagi 1 maksud rape.
aku pun carilah dalam besta manual (kamus lah maksudnya).
Rape = sejenis tumbuhan, sawi. tak caya cuba cari dalam kamus korang.


terus keluar dari mulut kami "aku sawi kau nanti!" bahaha..
lecturer kata jangan guna perkataan ini kalau nak beli sayur sawi
contoh ea : uncle, can you give me one rape?
sia2 kene rogol free kat situ nanti.. :p

ok daa~
p/s : esok dah balik Uitm segamat. nak jumpa hanis zalikha.. haha.

30 comments:

  1. aiyoyoyo!!!!
    sup sawi dharamkan makan!! hehee

    ReplyDelete
  2. ku azhar : hahaha.. ade pulak.. xharam pun lah.. sup rogol baru haram :p

    ReplyDelete
  3. adnina : memang lawak.. kalau egt balik sumpah kelakar.. haha

    ReplyDelete
  4. hahaha lawak.macam mana pula boleh sama dengan sayur sawi?ada-ada je orang putih niiih.

    ReplyDelete
  5. fcukzblog : matsaleh ni mmg plik2 je.. =.='

    ReplyDelete
  6. kahkah~~!! betol uh kang x pasal2 beb..huhuh

    ReplyDelete
  7. hahak nasib baik makan sawi tak kena rape kahkah merepek

    ReplyDelete
  8. ahahah, bahaya nya. kena hati2. banyak word yang ada differ meanings kan. btw,,kem salam hanis!! :D

    ReplyDelete
  9. namee :hehe.. memang sgt bahye.. insyaallah kalau jumpe.. hehe

    ReplyDelete
  10. dh thu dh sal sawi: rogol ni time skolah dulu.hehe

    ReplyDelete
  11. hahaha..ok2..better dun use dats one la..hahaha..xrela ku kne sawi x pepasal kalo gune "r***"

    yuk join contest!hadiah lumayan:)
    http://sayaygpemalu.blogspot.com/2011/09/contest-cik-sara-aka-ct.html

    ReplyDelete
  12. sara : jangan guna selalau tau.. hehe

    ReplyDelete
  13. Nasib baik tak suka sawi jugak

    ReplyDelete
  14. azzah : sama lah kita. saya memang ade allergik sawi.. haha

    ReplyDelete
  15. Ahahha betul jugak.. dah cari.. ahahaha

    ReplyDelete
  16. wanz mejuez : haa.. betul kan? hehe..

    ReplyDelete
  17. sarah : auw! tolonglah u sawi i.. hahaha

    ReplyDelete
  18. madi : sir james memang sangat best!

    ReplyDelete
  19. haha..sumpah x taw..neyway,,tQ 4 d info

    ReplyDelete
  20. wahi : ini info baik punye.. hahaha

    ReplyDelete
  21. oh baguslah bgtaw. nanti kalau ada lelaki ckp "sy nak sawi" tak pyh la lyn. mane taw yg die maksudkan rape ke. hehe.

    ReplyDelete
  22. key : kalau org laki tu kate time nak beli sayur sawi boleh la kot guna :p

    ReplyDelete
  23. tolong ! ! ada orang nak sawi saya ! ! hahaah , kelakar la . .

    ReplyDelete
  24. sue sweet : siapa yang brani nak sawi kamu nih? meh saya sebat montot dy.. hehe

    ReplyDelete