Thursday, 22 September 2016

Avon Perfume Men Black Suade Sport

Assalamualaikum,

Saja la saya nak bagitau yang saya ni penggemar minyak wangi lelaki. Yang perempuan punya pun saya suka juga cuma lebih suka bau yang lelaki.

Avon Men Black Suade Sport (Ihsan Google)

Yang ini adalah favourite saya. Dari Avon je awak, Black Suade Sport. Saya memang suka gila bau yang ini, yang lain punya ok jugak cuma lebih ke yang ini la.. Ape bendeeee saya ni? hahaha.. Tapi faham kan apa yang saya cuba maksudkan? hehe




Nak dijadikan cerita, lelaki yang sebelah suami saya tu, namanya Ayshraf (masih single.. hiks!) selalu pakai perfume ni, saya asyik tanya dia je, apa nama perfume yang dia pakai. dia asyik takmau bagitau aje, yela mungkin segan sebab pakai perfume murahkan. dari avon je pulak tu. 

Pastu, ada satu hari tu, saya pergilah menziarahi dia dirumah, last-last reveal jugak. rupanya omak ea ahli avon, memang selalu lah beli barang-barang avon ni. rupanya dia ada banyak perfume yg dari black suade ni. tapi bau yang ini juga saya berkenan.

And then, saya pun berhajatlah nak beri hadiah kepada suami. Last-last dia tak pakai segala jenis perfume ni, katanya pening kepala. aduhhh! hampa sejuta kali hampa. Tapi demi minat yang mendalam dekat bau perfume ni, nak buang sayang, nak bagi orang lagi lah sayang.. maka, saya spray kan aje pada katil.. perghh memang nyaman bau. nak tidur pun rasa syiok! hahaha

tapi nasib baik suami tak kisah. kalau dia nak pening kepala pun, pening lah. dah nak tidur dah kan.. hahahahaha kejam.. 

ada juga kadang-kadang tu, kalau nak keluar pergi dating, saya senyap-senyap spray dekat baju suami. bau memang harum, rasa tak nak berenggang. amboi! hahaha

ada lagi satu yang menjadi favourite saya. Perfume men dunhill black desire. pergh! tapi nak boli ea amek la maha.. tak terdayo. tak polah.. lain kali pun mungkin tak terboli.. hahahaha

rajin lak update sekarang ni an, sajo nak isik masa lapang time rehat praktikal ni ha.. eh ok la, next time saya cerita tempat praktikal saya pulak. 

panjang pulak ceritanya ni.. cerita pasal perfume aje pun. hihihi

oklah,
Assalamualaikum.

Wednesday, 21 September 2016

Belogkayangan dah kahwin.. Wiwiwi

Assalamualaikum,

Pada 23 Julai 2016 marin, saya dah selamat bergelar isteri kepada suami saya. Hahaha
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar, terima kasih kepada semua yang hadir memeriahkan majlis, makanan pun sodap, habis dibedal ea semuo, perantin dapat meraso sikit yo..

Eh apo pulak tetibo cakap nogoghi ni.. hahaha

ok lah, saya nak payung satu gambar. Cukuplah satu. Karang muntah pulak.. hihihi
Memang tak banyak gambar pun sebenarnya sebab takde ambil mana-mana photographer, ni bajet punya majlis. So mana yang perlu aje la.. ni pun dapat gambar belas ihsan dari kamera phone kawan. boleh laaa dari takde, ye dok. hehehe


Sebenarnya banyak nak cerita tapi nanti-nantilah.. jangan maraaaaah, nanti cepat tua. 
hihi...

Ok lah..
Wassalam

Tuesday, 12 July 2016

11 hari lagi

Hai,

11 hari lagi bakal menjadi puan. harap semuanya berjalan lancar.. amin

sebenarnya masih belum terasa apa-apa lagi. tapi tak pelah.. cuma berharap semuanya ok.

takut pun ada juga. yela, dah lama hidup 'menyingle' tetiba nak ada teman.. macam tak biasa pulak. hahaha

ok la, nanti update lagi.

bai.

Sunday, 3 April 2016

Tidak tenang

Hati ini merasa tekanan yang sangat kuat
jiwa terasa sepi, risau, gundah gulana
atas apa yang sudah dilakukan
menyesalnya sudah lama cuma kali ini rasa terpaling terkesan dalam penyesalan

dimohon doa untuk ketenangan
ketenangan abadi

sekarang terasa murung
sekarang terasa serba salah
sekarang terasa semua serba tak kena
sekarang terasa lebih baik mati
tapi tak boleh! 
dosa yang banyak siapa nak taubatkan?
mak ayah adik kakak abang sedara sepupu kawan sahabat?
tidak!
kau sendiri kena buat
malu, hilang kepercayaan diri
hilang kepercayaan pada orang lain
buat aku rasa sepi
terlalu sepi dan sunyi

Allah, datangkan pada aku rasa hidayah mu
tunjukkan aku jalan kebaikan mu
ubahkan aku, kuatkan iman aku
jadikan seorang yang pemalu dan tahu malu

ingin aku bersendirian seketika
jangan kacau aku
mohon fahami aku
aku ingin bersendirian dengan Allah selama mana yang aku mahu
aku menyesal
aku malu
aku
aku

arhghhhh
aku ingin nangis sepuasnya
biar sampai tersedu sedan
biar sampai hilang segala air mata
biarkan aku sendiri
bawa diri



1 - 2 april 2016 jumaat sabtu
dalam bilik rumah sendiri

Wednesday, 23 March 2016

Semester 6, Semester last di UiTM

Hai,

Semester 6 baru bermula.. eh eh bukan. dah sebulan lebih dah kot.. sekarang baru nak tulis. hahaha
bermula 29 feb 2016 haritu.. harini baru dapat nak menulis. ape laa.. sampaikan si Pha Is budak pening tu pun dah bertanya perkembangan terbaru saya.. maaf lah, saya ni dah mula terlalu busy. dah semester akhir kan.. tahu lah macam mana sibuknya, dengan assignmentnnya, eventnya, visitnya, interviewnya, haish banyak sangatlah. minggu pertama aja dah dapat selambak assignment. fening fening.. dah boleh se-geng dengan hikayat budak pening ni. hahaha (jangan marah) ;P

So, saya belanja satu gambarlah ye, mana tau ada yang tak ingat saya lagi ke.. huhu


Saya yang bertudung pink tu.. *hai*
hehehe
Yang lain tu semua housemate saya. ops tak leh nak ngorat sebab semua dah berpunya.. hahaha

Ok lah, nak sambung buat assignment. Insha Allah, jika ada kelapangan nanti, saya cuba update blog ni ya. 

bai.
heeee