Friday, 7 October 2016

Hari-hari terakhir di kilang. Nak tukar tempat praktikal baru

Assalamualaikum,

Harini saya last dekat kilang sini. Banyak benda saya belajar, tapi apakan daya setiap hari pun kena marah. Kerja dengan cina, memang macam ni kot. Pesen tak menyabo. hahaha eh entahlah.. dulu pun saya kerja Giant dengan cina juga (boss cina) tapi memang ye la. diorang memang pesen tak menyabo. kerja nak cepat aje.

Saya ni dah la baru dalam bidang coding. masa belajar dekat U haritu pun hanya basic aje. sampai je kilang ni, saya dapat bahagian IT Software. dia pakai pulak language Asp.Net, C#. pastu ade pulak database SQL Server. pergh! semua tu baru bagi saya. dulu saya belajar pakai PHP aje tu pun buat final project yang simple-simple. alhamdulillah dapat lulus.

Minggu pertama masuk tu memang ok la. dia ajar la saya semua nya.. lepastu boss dia dah tak kasi nak ajar sangat, apa-apa suruh saya cari sendiri. bila tak jumpa atau tak dapat buat, dia marah-marah saya. dah la environment office sini terbuka, takde penghadang-penghadang apa semua. memang semua dengar la yang saya kena marah. sampai ada seorang akak ni dia siap perli saya "budak intern ni, memang kena ajar, kalau tak semuanya kena suap"

Eh hello, dah nama pun intern/trainee, memang kena diajar pun. haish.. saya memang ada juga cari sendiri solution jika coding error. tapi kadang-kadang tu saya memang tak faham kenapa tak menjadi juga sistem saya. ada pulak, takde error pun, tapi tak muncul-muncul sistem saya. pening-pening...

dan sekarang, saya dah nak tukar ke tempat lain. saya pilih library aja. saya tau dekat situ nanti mesti saya tak banyak kerja dan mesti kena buat kerja lain selain IT. tapi tak kisahlah, dapat juga pengalaman lain kan.. hehe

Isnin ni dah mula dekat tempat baru. harap-harap semuanya ok. dan isnin ni juga birthday suami saya (10 /10/2016). saya ada plan nak buat surprise delivery dekat dia. harap-harap menjadi. hahaha

yang tu story lepas dah jadi la ye.. hehe

Selamat hari lahir suami yang ke 33. (Beza 7 tahun dengan saya.. heee) semoga panjang umur, diperluaskan rezeki dan bahagia bersama saya sehingga syurga. amin

 Dating dekat IKEA Damansara. Saja bawak dia datang sini, tak pernah datang katanya. 
Hmm, kalau ikutkan hati, nak aja saya bawak awak pergi banyak tempat. tapi malangnya cuti kita tak pernah sama T_T. waktu ni muka jerawat teruk double nangis T_T T_T 

Thursday, 29 September 2016

Semester 7 (Last) - Praktikal

Assalamualaikum,

Alhamdulillah pengajian degree saya sudah nak berakhir.. Sekarang saya sedang praktikal di sebuah kilang sarung tangan di bahagian IT.

Masa memula masuk memang sangat seronok sebab semua benda di 'suap'. tapi bila dah lelama, asyik kena marah aje dengan supervisor. sedih sangat. T_T

Ye memang saya ada belajar tentang coding, tapi nampaknya itulah kelemahan terbesar saya. itulah kerja paling susah saya nak settle kan. apabila diberi task documentation, pantas aje saya siapkan. tapi bila dia bagi coding, Allah, dekat seminggu nak settle, lepastu hari-hari kena marah sebab tak boleh nak buat. Nampak sangat jodoh saya dengan coding sangat tak serasi.

Dan sekarang, saya tengah mohon untuk buat pertukaran tempat praktikal, harap dipermudahkan semuanya.. Amin.



Inilah supervisor saya. KY namanya.

nanti cerita lagi. kita bagi sikit-sikit la kan.. hehehe

ok lah, 
Assalamualaikum

Thursday, 22 September 2016

Avon Perfume Men Black Suade Sport

Assalamualaikum,

Saja la saya nak bagitau yang saya ni penggemar minyak wangi lelaki. Yang perempuan punya pun saya suka juga cuma lebih suka bau yang lelaki.

Avon Men Black Suade Sport (Ihsan Google)

Yang ini adalah favourite saya. Dari Avon je awak, Black Suade Sport. Saya memang suka gila bau yang ini, yang lain punya ok jugak cuma lebih ke yang ini la.. Ape bendeeee saya ni? hahaha.. Tapi faham kan apa yang saya cuba maksudkan? hehe




Nak dijadikan cerita, lelaki yang sebelah suami saya tu, namanya Ayshraf (masih single.. hiks!) selalu pakai perfume ni, saya asyik tanya dia je, apa nama perfume yang dia pakai. dia asyik takmau bagitau aje, yela mungkin segan sebab pakai perfume murahkan. dari avon je pulak tu. 

Pastu, ada satu hari tu, saya pergilah menziarahi dia dirumah, last-last reveal jugak. rupanya omak ea ahli avon, memang selalu lah beli barang-barang avon ni. rupanya dia ada banyak perfume yg dari black suade ni. tapi bau yang ini juga saya berkenan.

And then, saya pun berhajatlah nak beri hadiah kepada suami. Last-last dia tak pakai segala jenis perfume ni, katanya pening kepala. aduhhh! hampa sejuta kali hampa. Tapi demi minat yang mendalam dekat bau perfume ni, nak buang sayang, nak bagi orang lagi lah sayang.. maka, saya spray kan aje pada katil.. perghh memang nyaman bau. nak tidur pun rasa syiok! hahaha

tapi nasib baik suami tak kisah. kalau dia nak pening kepala pun, pening lah. dah nak tidur dah kan.. hahahahaha kejam.. 

ada juga kadang-kadang tu, kalau nak keluar pergi dating, saya senyap-senyap spray dekat baju suami. bau memang harum, rasa tak nak berenggang. amboi! hahaha

ada lagi satu yang menjadi favourite saya. Perfume men dunhill black desire. pergh! tapi nak boli ea amek la maha.. tak terdayo. tak polah.. lain kali pun mungkin tak terboli.. hahahaha

rajin lak update sekarang ni an, sajo nak isik masa lapang time rehat praktikal ni ha.. eh ok la, next time saya cerita tempat praktikal saya pulak. 

panjang pulak ceritanya ni.. cerita pasal perfume aje pun. hihihi

oklah,
Assalamualaikum.

Wednesday, 21 September 2016

Belogkayangan dah kahwin.. Wiwiwi

Assalamualaikum,

Pada 23 Julai 2016 marin, saya dah selamat bergelar isteri kepada suami saya. Hahaha
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar, terima kasih kepada semua yang hadir memeriahkan majlis, makanan pun sodap, habis dibedal ea semuo, perantin dapat meraso sikit yo..

Eh apo pulak tetibo cakap nogoghi ni.. hahaha

ok lah, saya nak payung satu gambar. Cukuplah satu. Karang muntah pulak.. hihihi
Memang tak banyak gambar pun sebenarnya sebab takde ambil mana-mana photographer, ni bajet punya majlis. So mana yang perlu aje la.. ni pun dapat gambar belas ihsan dari kamera phone kawan. boleh laaa dari takde, ye dok. hehehe


Sebenarnya banyak nak cerita tapi nanti-nantilah.. jangan maraaaaah, nanti cepat tua. 
hihi...

Ok lah..
Wassalam

Tuesday, 12 July 2016

11 hari lagi

Hai,

11 hari lagi bakal menjadi puan. harap semuanya berjalan lancar.. amin

sebenarnya masih belum terasa apa-apa lagi. tapi tak pelah.. cuma berharap semuanya ok.

takut pun ada juga. yela, dah lama hidup 'menyingle' tetiba nak ada teman.. macam tak biasa pulak. hahaha

ok la, nanti update lagi.

bai.