Friday, 28 October 2011

Sebab kenapa kahwin muda best :D

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia


Tak sabarnya nak kahwin :D

Aku memang kalau boleh nak bercinta lepas kahwin tapi apakan daya terjumpa cinta dulu pulak. tapi best jugak tau! tetibe aku rasa nak kahwin awal. :)

Sebenarnya ni sebab aku sendiri kenapa aku rasa kahwin awal best. Oleh kerana terpengaruh dengan cerita korea yang kahwin awal time belajar tu, aku pun rasa nak macam tu jugak. siap plan hujung minggu je dapat balik rumah sesama. hari biasa tidur dekat kolej. kiranya kumpul rindu selama seminggu pastu lepaskan rindu time hujung minggu.. hehe


Paling best, kalau nak dating, orang tak boleh nak tangkap kami sebab kami dah kahwin. boleh la berpeluk peluk cium cium sesuka hati (tapi bukan dekat tempat public la) yela, kan dah sah..hehe

Pasal anak mestilah nak kena planning kan. Aku tak mau lah mengandung time belajar tu. kang tak pasal pasal kena buang U nanti. kira kalau nak selamat tu gunalah alat/pil yang tak boleh mengandung. sekarang kan dah banyak alat/pil yang boleh membantu. cuba jelah kan..hehe. tapi kalau dah rezeki nak buat macam mana an. :p

Aku memang sangat bertuah! parents aku kembar, sepupu sepapat ramai yang kembar. dan si dia pun kembar juga. jadi aku memang ada peluang untuk mendapat kembar. Aku suka sangat! tak sabar nak dapat anak kembar ramai ramai.. hehe


hai umi abi! :) 


macam cermin kan? :p

Pasal kewangan, kongsi kongsilah.. buat kerja sambilan. yela nak support 2 orang je pun. Tinggal di rumah mak dulu sebelum rasmi tinggal di rumah sendiri. jadi, takdelah nak pakai duit banyak sangat. 

Siapa kata kalau dah kahwin tak boleh enjoy? boleh je hai.. kan takde anak lagi, so enjoy la sepuas puas nya. orang pernah kata "kalau belum dikurnia anak lagi, Allah bagi can untuk kita honeymoon lebih" tapi dalam masa yang sama tu berusaha dan berdoa lah ye :)

Bagi aku, kahwin awal ni memang bagus! sebab pertama sekali boleh cegah maksiat. tapi yang penting setiap pasangan tu kenalah bertolak ansur. insya Allah boleh kekal lama :)

Keburukan pun banyak juga, tapi aku tak nak cerita. kalian tahu sendiri kan. sekarang ni nak rasa kebaikan sahaja. hehe..


Doakan sehingga ke jinjang pelamin dan langsung ke hari tua..amin.

Aku tidak memandang paras rupa, yang penting hati saling suka sama suka, tahu selok belok agama dan menghormati orang tua. 

Ini blog orang kahwin muda yang best~ Beliau baru je buat blog.. :)
Sweet.. terasa nak kawen terus je.. haha!

ok daa~
p/s : sayang, terasa nak kahwin sekarang lah.. jom! *gatai.. :D 
Beliau pandai melukis, nanti nak suruh lukis gambar banyak banyak sampai penuh 1 rumah..hehe


29 comments:

  1. cepat la buat audition cari calon klau tak sabar.hehe
    hkenapa gambar dua org mam,at cermin tu.lawak.ehe

    ReplyDelete
  2. edy fee : dah ade calon dah pun.. hehe

    ReplyDelete
  3. ambOii..sweetnyer dia ngan kapel..gelak2 gituuu...smOga tercapai hasrat nk kwen awl ye..ct pOn gitu gk..hihi

    eh, kamu adew kembaq???memang bes r...peluang manyak cerah mau dapat kembaqqq..uwaaa..jeles2~

    ReplyDelete
  4. wan pun kalo boleh, nak kahwin awal.
    tapi kewangan tak kukuh lagi.

    ReplyDelete
  5. eeee..hihihi..cepat kawen..=) dlu masa duk bercinta mmg slalu pikir..kalau dah kawin mesti dh x njoy masa duk bercinta..tapi bila dah kawin..wahhhh besttt lg njoy..tambah2 dapat suami yg sekepala ngan kita..

    ReplyDelete
  6. untungnya ada baka kembar. bestnya dpt anak kembar :)

    ReplyDelete
  7. huhu. kwen mude besh kn. slalu gk brngn. haha. myb tgh study, mcm pyh family nk lpskn
    :)

    ReplyDelete
  8. ctk : teringin je nak kawen awal tapi apakan daya xboleh.. hu2

    memang best kalau ada kembar ni kan? :)

    ReplyDelete
  9. syazwan : selalunya memang itulah masalah nye.. kewangan belum kukuh.

    ReplyDelete
  10. mizfantagiro : memang best pun kalau suami sekepala dengan kita :)

    ReplyDelete
  11. cik tikah : memang sangat best! tak sabar nak dapat anak kembar ni.. hehe

    ReplyDelete
  12. leen : itulah masalahnye.. fmly pun agak susah jugak nak terima kan..

    ReplyDelete
  13. wah..calon da ade..cepat2 la deal..hehe

    ReplyDelete
  14. acheeqa : itulah.. tapi macam byk masalah je.. dpt berangan jelah.. hehe

    ReplyDelete
  15. wa nak kawin awal sebab sapa kawin awal nampak romantis gitu,sebab nanti Johnny depp/kyo boleh pegang perut wa time pregnant masa time jenjalan gitue,awwwwwwwwwww sweet kan. alololo kepingin

    ReplyDelete
  16. robot comel : amboih, siap nak kwen dua ke? nnt anak sape yg dingandungkan nanti? ngaaa~

    ReplyDelete
  17. tetiba terasa nak kawen muda pulak ni..tapi...kena la kukuhkan kewangan dulu kan..mcm mana nak sara anak dara orang kan nanti...heee~

    ReplyDelete
  18. eyh! gamba atas tuh serious mcm cermin!! waah bestnya ad kembar~

    ReplyDelete
  19. ezad : pasal kewangan boleh buat sikit2.. hehe

    ReplyDelete
  20. elok la kawen awal..bnde baik jgn dilmbt2kan..

    ReplyDelete
  21. kahwen la dik...nanti boleh jd macam ahkak...ibu muda...hihiiii

    *akak kawen umo 23*

    ReplyDelete
  22. hehehee
    gembire je die yeee

    semoga kamu menikmati usia kamu dgn baik ye!

    ReplyDelete
  23. sweet..fisa,,gmbr alan & twin dye 2 agk auww cket..haha :p

    ReplyDelete
  24. salam..

    nakkk kawin cepat juga aaa.

    ReplyDelete
  25. kalau ikut nafsu memang sekarang jugak nak kwen..

    tp bila fikir masa depan.. memang kena ambil masa.. hu2

    ReplyDelete
  26. Tp make sure da mtg b4 kawin.jgn syiok2,pas setahun cerai.hehe

    ReplyDelete
  27. nazirulhazwan : hmm.. tu lah kan.. memang kena betul2 cukup matang :)

    ReplyDelete