Wednesday, 5 October 2011

C I N T A

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia


" Jika kita sayangkan sesuatu, biarkan saja ia pergi.
jika ia kembali, bermakna ia milik kita sepenuhnya.
jika tidak, mungkin ada yang lebih baik untuk kita"

Kepada gadis dan jejaka yang mengalami masalah cinta, biarkan saja ia berlalu, tak perlu merayu-rayu. kalau orang yang dicintai datang kepada kita semula, hargailah ia sepenuh nya, jika tidak, lupakan sajalah~
tetapi ingat! kita perlu bersifat tolak ansur dan saling maaf-bermaafan dahulu. kalau tiada jalan penyelesaian, biarlah ia..

Itu cinta kepada manusia, cinta kepada Allah..kita yang mesti mengejarnya. jangan tunggu ia datang kepada kita sebab mungkin susah untuk kita dapat cinta itu semula. Kita yang perlu mencari cinta itu.
once kita dah dapat hidayah dari Allah, cepat cepat kita grab and remember Him always. jangan sesekali kita sia-siakan  dan jangan biarkan Cinta itu berlalu.. itu bahaya!

ok daa~
p/s : semoga Allah bimbing hati ini sentiasa ke jalanNya. amin.

20 comments:

  1. saya tetap tunggu johnny depp :)

    Ya Allah sampaikan rinduku padanya sehingga aku menjadi kerinduaannya :).hehe

    imy

    ReplyDelete
  2. pergilah islam kan dia cepat! hehe

    ReplyDelete
  3. haha..johnny plak dy.BK adew pkwe x..nk tgk..haha

    ReplyDelete
  4. ctk : pakwe takde.. bakal suami adalah.. ehhe

    ReplyDelete
  5. waa~ suka2 entri nie. terasa macam ada kena mengena dengan diri nie :)

    ReplyDelete
  6. tQ fisa ats nasihat & peringatan 2..cinta kepada Allah :)

    ReplyDelete
  7. ct mawa : insya Allah sama2 kita mengejar cintaNya

    ReplyDelete
  8. SS ad yang baru nie .. y patah tumbuh , yang hilang berganti .. heheh , *gatal ..

    ReplyDelete
  9. " Jika kita sayangkan sesuatu, biarkan saja ia pergi.
    jika ia kembali, bermakna ia milik kita sepenuhnya.
    jika tidak, mungkin ada yang lebih baik untuk kita"

    suke la ayat ni..papepun salam kenal..:)

    singgah & folo Nafisah..:)

    ReplyDelete
  10. cinta akan kekal abadi

    http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/10/kasih-sayang-abadi.html

    ReplyDelete
  11. suesweet : haa..macam tu lah. sentiasa ade pengganti :)

    ReplyDelete
  12. siti asiah : salam kenal anda juga :)

    ReplyDelete
  13. aku dan sesuatu : cinta Allah pasti kekal abadi :)

    ReplyDelete
  14. sejak bila plax dye ny jdy pkar cinta ny eheeh

    ReplyDelete
  15. btoi tu..cinta allah pasti akn kekal^.^

    ReplyDelete