Tuesday, 2 August 2011

Kau orang janganlah jeles dengan kami ni :)

Assalamualaikum semua orang,
harap harap sihat belaka,
time puasa jangan buat benda terlarang,
kang batal dah tak boleh nak join berbuka.


Selamat berpuasa dan selamat berbuka semua!

Hari ini sudah masuk hari kedua kita berpuasa dan berbuka. harap harap takde lah yang pengsan ek :)

Orang selalu kata "untunglah kau tak puasa *period* boleh lah kau makan sedap sedap" -nada jeles. BK kan sama sekali tak setuju dengan orang yang cakap macam tu. tau kenapa?

1. orang period walaupun tak puasa tapi darah yang keluar tu boleh meletihkan juga. lagi lagi jenis orang yang selalu bocor, senggugut gila gila.

2. orang period ni pun tau malu juga nak makan depan orang yang puasa ni. nak elakkan dari rasa malu, bangun juga sahur bersama sama. pastu tak makan sampai lah berbuka. demi menjaga hati si puasa tadi ni.

3. orang period ni memang untung kalau ada sebab kalau masak makanan boleh jadi tester :) takdelah terkurang gula, terlebih garam, tawar habiaq and semua yang kuranglah.

4. orang period boleh jadi pembantu yang berjaya, andaikata kita ada anak kecil, nak pergi sembahyang terawih and takde siapa yang nak tolong jagakan,lagi lagi pulak kena sentiasa bawak kemana mana anak kecil tu, orang period boleh jadi babysitter sekejap dekat masjid tu.. dapat pahala sebab tolong jaga anak orang.

and kelebihannya boleh minum air bila bila masa je.. hehe. tapi tempohnya takdelah lama..seminggu je pun. jangan lah dengki sangat ek. nanti datang jugak lah turn awak tu, tapi sorilah kepada lelaki. anda memang takde kelebihan ni. tak payah susah susah nak ganti nanti..

ok daa~


6 comments:

  1. oke la kan Allah bg cuti..
    yang saje2 buat cuti sendiri tak berganti tu yg bahaya..
    sebulan pulak tu cuti nya..dahsyat..

    ReplyDelete
  2. iqellyperi: hahaha.. yg tu mmg bahaya

    ReplyDelete
  3. hehehe betul tu .. mak suker dengan entry ni =)

    ReplyDelete
  4. betul la tu...paling untung period time esok nak raye..;)

    ReplyDelete
  5. anis kalo period time puasa tak makan..sebab rasa cm something je org len pose kite makn..minum je time pg toh..heee

    ReplyDelete
  6. mak dara : saya pun suke jugak dgn entry nih :)

    cik may : tau xpe.. yg paling best xde ganti pose.. ohh~

    anis melon : same la kite.. hehe

    ReplyDelete