Sunday, 21 August 2011

I follow u, u follow i

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia

Fenomena follow memfollow dalam arena berblogging ni memang dah lama wujud. tetapi bagi BK kalau nak ajak orang follow tu tak yah lah sampai memaksa kan. lagi lagi kat dalam facebook dah banyak group group blog tertubuh. kat situ ramai lah orang bagi link untuk tengok blog diorang. tapi yang tak berapa nak bestnya status tu "done follow u, please follow me back!!nak cukup kan 100 follower nih. follow tau!!" aih! suka hati aku la nak follow ke tak nak kan? yang nak paksa paksa tu kenapa? lagipun tak suruh pun hang follow blog aku. tapi last last, dia unfollow kita jugak.. tah pape je.

dah lama lama tak goma lak den nak baco status macam tu *slang nogoghi sombilan. kalau blog tu menarik, banyak story mory yang best tak pe lah jugak kan.. yang paling penting blog berkualiti. insya allah ramai orang akan follow.

to all bloggers, please jadi blogger yang ikhlas dan terima aja berapa banyak pun follower anda. sekarang BK ada 80 follower. terima kasih siapa yang sudi follow :)

ok daa~

18 comments:

  1. follow dengan hati yam ikhlas..bukan sebab nak balas coz dia follow kite tol tak....>_<

    ReplyDelete
  2. dah ada bloggers mcm itu, tak apa lah, cara mereka. :) asalkan bukan kita yg terikut gilakan followers. >.<

    *baru follow,kalau sudi, singgah blog saya ye~ (ayat ini tak paksa follow tahu. hahaha ;)

    ReplyDelete
  3. lagi kronik bila org yg dia follow tu tak follow dia balik, dia akan unfollow. dahsyat kan haha

    ReplyDelete
  4. tak suka la bila orang datang dkt blog lepas tu mtk follow. setuju sangat dgn entri BK ni ^^

    ReplyDelete
  5. ikhanif : betol3

    anna : followers ni sampingan, yg penting ape yg nk disampaikan..

    dylla : yg tang unfollow tu mmg sakit..

    niesh : kalau rasa nk follow, kita boleh follow

    ReplyDelete
  6. ada even yg compromise dua2 follow, tup2 lepas beberapa hari dia unfollow ehk weird kan. :D

    ReplyDelete
  7. dhiya : tau xpe. ni la blogger skrg..

    ReplyDelete
  8. jangan risau soal follower sangat. :) ia akan naik sendiri..dan boleh dinaikkan dgn cara bw yang ikhlas. bukan bw untuk cari followers..dan guna concept follow mollow ni. takkan berjaya :)

    ReplyDelete
  9. apa susah sangat pun seklik jer itu pun jadi isu kan...kool arr

    ReplyDelete
  10. blogging ni seronok..tapi jgn laa paksa2 orang follow..kalau orang suka baca blog kita definitely dia akan follow..apa2 pon blog actually for fun & freedom.so ikut suka nak baca blog sape2 pon kan :)

    ReplyDelete
  11. malu nak suruh org follow blog yang cikai ni.. follow sendiri sebab suka.. tu yang tercaik kan^^

    ReplyDelete
  12. republicaku: :)

    liza: memang sangat seronok

    el-janna: hehe.. kalau blog tu best, sure kita akan follow

    ReplyDelete
  13. yup.follow ikut suka lah. tak perlu paksa-paksa. loyal readers yang penting. :)

    ReplyDelete
  14. hakhakhak macam - macam. teruskan menulis dan benda2 lain tu sampingan. hiburkan pembaca dan bawa pembaca ke dalam dunia penulisan kau. :D

    ReplyDelete
  15. izzati liyana : yah, loyal readers..hehe

    haikalblank : ini hanya pendapat sendiri je..hehe

    ReplyDelete
  16. dulu, dekat 1st blog, pena jugak suruh orang folow blog, biasa la budak lagi. bila ingat balik, malu je.

    tapi sekarang guna second blog, tak kisah pun orang nak folow ke tak, tp still ade org follow hehe harap2 niat dia ikhlas, bukan sebab utk difollow balik :)

    ReplyDelete
  17. key : yeah.. betul tu betul :) sebolehnya biarlah ikhlas nak follow blog kita tu kan.. :)

    ReplyDelete