Tuesday, 18 September 2012

Kenapa bangun tidur je terus rasa nak menangis?

hai,

petang tadi saya tidur.
tidur-tidur ayam je pun.
boleh dengar apa yang orang borakkan.

terus rasa tak sedap badan
dan terus rasa nak merengek dan menangis
tapi disebabkan dalam bilik ni ada ramai orang
maka, tak jadi nak merengek bagai.

em kenapa ek?
tahu tak?

sebab saya tidur lepas asar ke?
sebab saya tidur petang dengan badan berpeluh-peluh ke?
atau sebab saya tetibe terkenang dosa saya yang lama?
em entahlah..

hm..
selalu macam ni.

"Ya Allah, engkau pimpinkan lah aku ke jalan yang benar, jalan yang engkau redhai. jangan biarkan aku hanyut dengan dosa yang sama ada aku sengaja buat atau tak sengaja buat.. amin ya rabbal alamin"

bai.
p/s : ini pun still rasa nak menangis lagi. :(

update : akhirnya saya menangis juga malam tu :'(

24 comments:

  1. dah2,jgn nangis...nanti tak comel dah la...senyum sikit??? hehehe

    ReplyDelete
  2. sebenarnya.. mungkin awak dah kena kawin tu.. hahahaha.. ada kena mengena tak??hehehe

    p/s : awak.. sekarang loading blog saya da ok tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. em ye la kot.. saya nak kawen dengan pilihan hati saya ni, tapi duit belum cukup pulak.. huhu

      blog awak dah kurang sikit beratnya.. tahniah! :D

      Delete
  3. hahaha.. wa kalau bgun tido.. rasa lapar.. haha

    ReplyDelete
  4. mungkin sebab lepas asar kot.. sy pun kdg2 macam tuh jugak..

    ReplyDelete
  5. klu tdo x lene mmg gitu kot..

    ReplyDelete
  6. biasalah. kekadang kita akan rasa sedih tanpa sebab. normal tu :)

    ReplyDelete
  7. eh, bakpe nak menangis je nih.
    selalunya, kalo masa tido tu, benda tak elok berlaku, mimpi burok ke.

    realitinya, benda yang baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi saya tak mimpi buruk ape pun..tapi maybe perasaan je kot.. heeee

      Delete
  8. saba la...nagis jela kalaw rasa lega...insyallah everything is oke

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah lepaskan semua dah..lege rasanya ni :)

      Delete
  9. kadang2 pon sy ada rase mcm tu .. ase mcm tah . susah nk ckp . yg pnting mase tu ase mcm nak nangis , sayu , sepi . pelik .

    ReplyDelete
  10. kita sama la *hi-5* . Ecah selalu nangis lepas bangun tidur waktu petang . Sampai skarang xtau ape sebabnya -.-'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klau slalu tu dh buang tebiat :p *dush*

      Delete