Friday, 2 November 2012

PTPTN untuk pelajar yang habis belajar sem 5

hai,



Ini pertanyaan yang saya tanya pada PTPTN :

Saya nak tanya, saya dapat pinjaman RM15 ribu untuk 6 sem. tapi saya hanya belajar sampai sem 5 sahaja. jadi, macam mana dengan baki pada sem 6 tu ye? adakah akan di bagi pada waktu saya sem 5 atau tidak akan dapat langsung?


Ini jawapan PTPTN :

Untuk makluman, pembiayaan hanya akan diberikan bagi pelajar yang masih aktif belajar sahaja. jika telah tamat pengajian lebih awal, pelajar hanya membuat bayaran balik jumlah yang diterima sahaja dan bukan berdasarkan perjanjian.


So kawan-kawan? tak dapatlah kita merasa lagi rm2500 tu. melainkan kalau kita repeat paper.. oh no no no.. janganlah ada yang repeat.. amin.

bai.


38 comments:

  1. hehehe jgn minta!! :) hehehe :)

    ReplyDelete
  2. salam .
    E-mail saya dik.maaf sya nk minta bantuan
    .
    Perkara/bantu tirana

    tiranaaduka@gmail.com

    Thanks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh terus sahaja pergi http://www.ptptn.gov.my/ sini..
      boleh bertanya disana..

      Delete
  3. dah agak dah pun mesti tak dapat punya :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ape lah madi, kurang sikit kita nak bayar nanti :)

      Delete
  4. alah.. mati2 ingat dapat.. hurm..

    ReplyDelete
  5. okla xdpt. kalau tak bertambah lg hutang. huhuhu..

    ReplyDelete
  6. haha..nak expect apa ? memang tak kan dpat laa ..cuma jgn repeat paper .payah tau kalau repeat .. haish

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah..saya dah pernah rasa sekali.. memang kacau jadual saya pun.. huhu

      Delete
  7. Replies
    1. tak boleh.. sebab saya belajar di uitm.. huhu

      Delete
  8. nasib baik hanya kena bayar jumlah pinjaman sampai 5 sem je.... nanti dah tiba masa nak bayar pening kepla tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm..kena dapat kerja yang bagus supaya tak pening nak bayar nanti..

      Delete
  9. hai cek adek,..long tym no see. ehehe..

    study rajin2 ye,..semoga xde yg repeat. amin..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh hai.. lama juga awak tak update blog kan..
      insya allah amin :)

      Delete
  10. hehehe photographer mne ada gmbar :p kih3...

    ReplyDelete
  11. pergh.. dh nk grad la nih.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem..tinggal satu sem je lagi.yeay! :)

      Delete
    2. tahniah.. pha is spatutnya dah final year.. tapi mgkin kna extent.. hu~
      sabor je la...

      Delete
  12. macam susah jerr ambil ptptn ni..hee..sya tak pinjm ptptn ni..:)

    jom terjah :
    http://chot91.blogspot.com/2012/11/kenduri-kahwin-with-my-future.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. em tak susah pun. sama je macam pinjaman yang lain..huhu

      Delete
  13. da smpai masa nak bayar payah....sakit pale jadinya...terutama lau eko xstabil lagik...singgah follow awk ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. em tu yg risau tu..memang kena dapatkan kerja yang bagus.. huhu

      Delete
  14. melepas 2500...xpelah, kurang ckit beban...tplau dpt best jugak kan..hehehe...ct dh abis dah duit ptptn...blajar sampai sem 7, mne x abis..ptptn limit sem 6 je..hahaha

    ReplyDelete
  15. mcm tu rupanya..moga tak repeat...

    ReplyDelete
  16. Hai,jadi kita tak payahlah pegi pejabat ptptn utk maklumkan dorang?

    ReplyDelete