Sunday, 25 November 2012

Mariam Kampung Putat

Hai,

Cerekerama yang dilakonkan oleh Hanis Zalikha memang sangat menarik. lama-lama makin naik nama beliau ni. dah lah cantik, pandai, memang orang kata perfectlah! :D
Cerita ni ala-ala cinderella moden kata robot comel. boleh tahanlah. nampak gaya lakonan beliau macam kaku, tapi nanti lama-lama dah biasa berlakon dah boleh jadi handal dah satu hari nanti. asalkan dia tak lupa diri.. hehe. i love hanis zalikha.

Ehem, lagi seminggu dari sekarang nak masuk UiTM balik dah. Tak sangka nak dekat habis sem dah. masuk kali ni saya dah last sem. so yeah! happy. nanti dah boleh grad. lepastu masuk degree pulak.lepas tu kahwin. yeah. ehe.

Oh masa mula-mula masuk UiTM Segamat, agak sedikit mengeluh sebab jauh dari rumah. 3jam kalau naik bas. tapi bila ada seorang kawan ni kata "untunglah kau, dapat jumpa hanis zalikha" dan saya macam "eh? dia tu blogger kan? dia belajar dekat situ ke?" masa minggu orientasi ada seorang lecturer tu asyik mention nama dia je. so saya pun macam percaya sikitlah. dan makin lama saya terlihat kelibat dia dekat kolej saya. dan kebetulan, dekat mana je saya ada kelas, kelas dia mesti berdekatan dengan saya.sampai saya dah hafal dah. punyalah minat dengan dia sampai sanggup tunggu nak bergambar.

orang kata dia sombong. tapi satu hari tu saya tunggu dekat satu tempat yang mana tempat yang biasa dia lalu. then tetiba nampak dia. terus saya minta kawan saya tolong ambilkan gambar. then dia kata "boleh, jom" maka terjadilah gambar dekat bawah ni.. hehe



aceli, saya tak bersedia lagi nak ambil gambar.thats why muka saya happy gila macam kat atas ni -_-'

So.. tak sabar nak habiskan diploma ni. yeyeh! doakan saya ea. serta kawan-kawan saya yang lain juga. hehe

oh dan kepada Hanis Zalikha, semoga terus berjaya. jangan lupa asal usul diri ya. kebanyakan orang kalau dah jadi artis, mesti akan berubah. berubah menjadi seksi. awak jangan jadi macam tu. saya minat awak ni :)

bai.
p/s : semua orang dah beli barang nak balik U. tapi saya? tunggu baucer dengan ptptnlah.. hehehe



35 comments:

  1. yes i know u lovee hanis zalikha. hiihii
    hamboii, siap rancang nak kawin lepas degree eh fisa.

    #semoga kita semua grad on time. insyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.. lepastu kita sambung degree sama2 pulak eh.. hehe

      Delete
  2. amboi muka "SUKA" sangat tu dapat snap dgn retis .. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..mestilah happy. tapi terlampau sangat dah tu -_-'

      Delete
  3. laaa,, dia gi kelas pakai tudung ek,, alangkah bagusnya kalau dia memang sentiasa bertudung,, muja suka dia,, tapi tak masukkan dalam bloglist,, takut orang nampak dia dari blog muja,, you know,,, bla bla bla,,, alamak,, rasa rugi la pulak tak tengk cerekarama,, tak tau lak hanis ada,, haisyyyy.. banyak amat bk comment blog muja,, tq!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia pakai tudung sebab rambut dia berwarna.. so kat uitm ni tak boleh. huhu..

      tapi harapnya satu hari nanti dia dapat pakai tudung juga :)

      Delete
  4. ehem sapa yg tunggu sama kamu eh? ehem ehem ingat org belakang sikit,hahaha,sanggup tunggu dia beli mknan kat blok i then dia akan lalu blok u, sebelum nak ke zamrud :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh.. tqlah dekat korang yang sanggup tunggu sama2.. hehe

      Delete
  5. dia tak sombong pun kalau jumpa live..hehehehe..tapi ramai yang cakap dia sombong

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah.. orang2 cantik memang orang akan ingat sombong padahal tak pun :)

      Delete
  6. anda telah ditag

    http://mywithoutreasonii.blogspot.com/2012/11/end-year-giveaway-by-fd.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. okeh2.. nanti fsa buat.. tapi xtau bile.. huhu

      Delete
  7. pergh.. bergambar dgn hanis zalikha tuu.. hehehe
    p/s : terserlah "kecomelam" awak.. hehehe

    ReplyDelete
  8. Mansia sekarang mudah menilai orang dgn cepat
    tanpa mengenali hati budi..

    Nice shot.. Thanks for coming di kongsibersamanora
    jemput jenguk blog kita lagi.. weeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah. pandangan pertama orang kan.. macam2 persepsi ade..

      Delete
  9. Tak tengok pun. Ad kat yt / tonton tak? Nak tengok. Pernah tengok dia kat rancangan ap entah kat TV, yang shopping2 tu. Cantik. Huhu. Untung la dapat bergambar dengan dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan dia satu u dengan saya so saya ameklah gambar dengan dia.. hehe.. dekat tonton dah ade dah.

      Delete
  10. hari tu tengok ! hanis sgt comel ! hehe. lembut je dia berlakon !! syok nya kamu dapat bgambar dgn hanis !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya nak bergambar dengan namee pulak lepas ni.. boleh? :)

      Delete
  11. nad tak pernah tengok pon..uhuks...

    Nad ada letak nama awak kat entry CPUV Campaigns melekat lagi 3 bulan ini

    http://www.nornadiah.com/2012/12/cpuv-campaigns-melekat-lagi-3-bulan-ini.html

    ReplyDelete
  12. fuyohh jd pelakon plak dia..

    ReplyDelete
  13. hiks...untung...arodable her..mcm nice sgt bile tgk keknis ni :)

    ReplyDelete
  14. Tengok juga tapi masih banyak yang perlu beliau baiki dalam lakunannya supaya lebih menjadi dan hidup.

    ReplyDelete