Wednesday, 5 December 2012

Vision, Mission, Goal

Hai,

Ini assignment kedua yang saya kena buat. So untuk memahamkan diri sendiri, saya tulis didalam blog ni dan mudah untuk saya dan kawan-kawan menyemak semula. secara tak langsung, kalian pun boleh belajar sama :)

Goal - Yang paling saya inginkan... (target)
Cth : Saya nak jadi Jutawan yang dermawan

Vision - Saya akan dapat... (impian pada masa akan datang)
Cth : Saya akan mendapat CGPA yang cemerlang serta  memegang jawatan yang tinggi dan pekerjaan yang terbaik bila saya bekerja nanti.

Mission - Saya kena buat... (tindakan kita untuk mencapai vision)
Cth : Saya kena belajar bersungguh-sungguh dan usaha untuk terus berjaya mencapai vision dan goal saya.

So, ini hasil vision, mission dan goal saya. Kalian punya bagaimana??
kalau ada salah silap, sila betulkan saya :)

bai.
p/s : saya dapat reference dari internet je.huhu..


37 comments:

  1. misi,visi dan goal...ermmm..terfikir juga...

    ReplyDelete
  2. Janji gol. Masuk gol dan buat sampai gol.
    Yang penting GOL so semua vision dan mission.

    ReplyDelete
  3. bagus vision, mission dengan goal awak.. usaha tau.. jangan putus asa.itu yang paling penting

    ReplyDelete
  4. untuk mencapai impian, semua ni kena dah setting. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah..sebab tu kita kene setting sekarang. hehe

      Delete
  5. banyak vision, mission and goal kita. nak taip kang panjang pulak. heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..xpe.. yang penting kita sanggup buat :)

      Delete
  6. muja pun salu confuse antara mission dengan vision.. baru2 ni je dapat beza,, it becomes clearer with this entry of yours :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... kebetulan kene buat assignment ni. kalau tak sampai bile pun saya tak paham juga :p

      Delete
  7. semoga semuanya datang pada saya juaaa. hehe. namee tak tahu apa goal vision mission namee. sobs. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang memang tak tahu sebab namee tak tetapkan.. cube namee tetapkan.. mesti namee tahu :)

      Delete
  8. Pernah belajar sewaktu sem 1 dahulu. Sampai sekarang tahu apa beza 3 benda tu. Gara-gara tutor yang sangat strict.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila lect strict ni memang membuatkan kita mudah ingat.. bagus juga..hehe

      Delete
  9. vision : dapat anugerah dekan

    mision : berubah sikap menjadi orang yang rajin

    goal : tak copy paste assignment dan tidak skip kelas

    ...betul ke mcm ni ?

    ReplyDelete
  10. Salam, mission...... Akak menjemput rakan2 menyertai GIVEAWAY 001 CHEEZE MAZ .Link cara2 penyertaan ada di : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    Jika tiada masa menyertainya, harap sangat2 dapat membantu akak dengan :
    1) Tekan butan G +1 bagi entry http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html
    2) Vote akak di denaihati. Cara nak vote akak ada di entry : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/12/giveaway-001-tugasan-ke-2.html

    ReplyDelete
  11. something i've never understood clearly, but you made it very clear! thank you, sweetie. :)

    ReplyDelete
  12. assalaamualaikum. dapatkan free domain by joining this ga. free domain for all participants. no winners will be selected. all will get!!! :D

    mujadafewa.blogspot.com/2012/12/giveaway-free-domain-for-all.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam menarik :)
      tapi belum lagi terasa nak ada domain sendiri.. huhu

      Delete
  13. salam
    Tirana aduka jalan2 malam disini

    ReplyDelete
  14. goal dan vision tu mcm nk sama je.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hm..sikitlah samanya.. sebenarnya.. fisa pun masih pening.. hahaha

      Delete
    2. kalau fisa pun dah pening, yg "budak pening" ni lagi la.. hehehe

      Delete
  15. patut la .!
    Lindu ni..dahagakan komen2 yg panas di post bhasa jawa ta..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh dah lama tak ke blog tirana aduka.. sekarang juga saya ziarah :)

      Delete