Monday, 29 October 2012

Anda kayu? Bukan penghalang untuk menjadi penari

hai,


Siapa kata bertudung tak boleh menari? 


Menari zapin


Menari Kuda Kepang


Adik beradik angkat yang dirindui, semua ini dancers dari Uitm negeri-negeri lain.


Sahabat dancer yang tak pernah putus asa ajar saya yang kayu ni


Practice make perfect

Orang selalu kata diri ni kayu, tapi kalau kita usaha lebih, pasti kita akan jadi lebih baik. Dan kalau kita tak usaha, kita akan reput macam tu je. kan rugi. 

bai.
p/s : Dah lama tak menari, tapi ada job menari yang menanti. mohon regang2 kan otot untuk persembahan nanti :D

Ehem, sebenarnya.. sekayu-kayu macam mana pun kita, orang yang tengok tu bukan tau gerak tari kita pun. kita silap ke salah ke..diorang enjoy je.. kan? So, takpe kalau kita ada salah silap sikit.. heee :)



49 comments:

  1. Hmmm. Dah lama tak menari tarian tradisional.

    ReplyDelete
  2. kita pun kayu juga,hihi

    step main cak-cak kita tak polish lagi ni, hehe. asyik tgk video sambil feeling gitu, haa practice utk bulan nov ni. gudluck, tak sabar nak jumpa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh haah lah video..fsa tak sempat pun nak blutut ke laptop ni.. huhu

      Delete
  3. bestnya awk pandai menari. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah selalu berlatih, jadilah pandai tapi xdelah pandai sangat.. haha

      Delete
  4. pftttt. teringin sangat nak join. tapi belum ada kekuatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insha allah boleh aje awak nak join.. sayang awak takde.. nanti ada event boleh saya tarik awak :)

      Delete
  5. dulu time sekolah rajin sangat join. sekarang ni tak tau la macam mana nak aktifkan diri balik. suka sangat menari :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. menari memang best! bila ada even nanti boleh lah awak join..hehe

      Delete
  6. saya memang tak leh menari ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh..cume awak tak minat je.. hehe
      even goyang2 kepala pun dah kira menari lah tu..

      Delete
  7. saya penari jugak. silat tari.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa... silat tari macam best je bunyi nye.. hehe

      Delete
  8. mohon ajar saya menari.hehehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh..tapi bukan saya yang ajar lah..saya tak pandai sangat :)

      Delete
  9. bestnye menari... teringat dlu menari masa zaman skolah... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. menari sangat best.. untung awak ada peluang jadi penari dulu.. hehe

      Delete
  10. dulu mase skolah join dikir barat jer ngn nasyid..huahua..menari x..b'coz sekolah xdek buat..hehe..bdw, u look so gorgeous..!!.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh dikir barat tu pun kira menari lah tu.. tapi xpakai kaki..

      suka dikir barat :)

      Delete
    2. tp zmn skolah aiN nyanyi dear..berdiri kn..diorang la dok bersila..dikir barat mmg best..menari ape kurang nyer kan..dpt maintain kn tubuh badan..=)

      Delete
    3. oh yeke?jadi tukang karut ye? hebatlah! :)
      betul3.. menari boleh maintain kan tubuh badan..hehe

      Delete
  11. saya tak nak menari ..saya tak suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak suka takpa.. goyang2 pun dah kira menari dah.. hehe

      Delete
  12. namee juara kayu. hehe. memang tak tahu lah nak menari. menari macam robot tu tahu la. hehe

    ReplyDelete
  13. teringin jugak menari..tp tak openah ade chance...sbb takde geng!hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. menari sorang pun boleh.. gelek2 dalam bilik air..takde sape nampak :p

      Delete
  14. Kite menari time tadika & sek. rendah je Fisa. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ok la tu..ada juga pengalaman menari.. hehe

      Delete
  15. salam
    Leh blajar ni. Tapi tak pe dah terlambt buat tirana aduka

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh?belum terlambat lagi.. masih boleh belajar.. hehe

      Delete
  16. Menari mmg seronok. =) terapi stress juga! hehe.
    Aina da lama x menari. Since terlalu busy dgn kuliah n organisasi. Last event masa sem 3. tp kdg2 bila bukak lagu dlm bilik, kaki ni asik nak menari je. pantang betul!. hehehe.

    Bertudung pun blh menari. =) yg tu sgt setuju.!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. bahana menari tu lah dia.. pantang dengar lagu mesti nak joget2 jugak :)

      Delete
  17. Salam. Saya penari juga! Pernah wakili Malaysia wat show.^^ Ur blog really nice!=) Jom baca kisah penipuan lelaki durjana ni! http://www.aimisyahirah.com/2012/10/laporan-polis-telah-dibuat-terhadap.html

    ReplyDelete
  18. Teringat lagu ' tudung periuk pandailah menari '.
    Menarilah lagu putera mahkota
    Kainlah yang buruk berikan kami
    Buat menyapu si air mata.

    Sweet entri Sayidah ;-)

    ReplyDelete
  19. macam kenal. robot comellllllllllllllllll! wahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah! betul.. robot comel.. memang kenal sangat kan.. hehe

      Delete
  20. wah...comel2 penar kayangan ni....ct teringin nak blajar..nanti ajar lah ct yang kayu ni k..huhu

    *pernah menari skali je mse bertanding,malu sbb step kayu sgt...tp seronok jugak kan...hehehe

    ReplyDelete
  21. Ade event nak menari jugak , pernah menari dan selalu kene maki , ajar lah kita menari . Hm

    ReplyDelete
  22. Salam...Kak nak tanye boleh? Mcm mne nk join group tari menari ni ehh?

    ReplyDelete