Wednesday, 4 July 2012

Doa menjadi cantik/handsome luar dan dalam

hai,

Kelas hari ni lecturer saya ada bercerita. Dia pernah mengajar satu kelas ni, ada seorang budak yang tak tahulah kenapa dia diasingkan. maksudnya kalau kerja grouping, mesti takde orang nak group dengan dia. tapi yang baiknya, dia seorang yang rajin. kemudian, lecturer saya ni pun tanyalah dekat satu geng yang hot2 ni.. "eh, kenapa korang tak kawan dengan dia ek?" geng2 hot balas "dia tak sepadan dengan kami". maksudnya dia tak secantik dengan geng2 hot tu.

pergh! tak baik buat orang macam tu kan? setiap orang ada kecantikannya masing2. walaupun dia tak cantik tapi attitude dia cantik. rajin buat kerja. tak pernah mengeluh kalau assignment kene redo balik.. kalau sayalah, dialah orang pertama yang akan menjadi group saya. sebab dia rajin. saya pemalas.. hikhikhik.

So, mari2 kita semua mencantikkan / menghandsomekan diri kita :D
mari membaca doa ini. pendek gila kan doa ni.. ekceli tak semestinya kalian baca doa ni time tengok cermin je. time bila2 pun boleh. ^_^


amin ya rabbal alamin.

moga lepas ni bukan muka sahaja yang cantik / handsome, tapi attitude kita pun cantik / handsome juga. senang orang nak dekati kita nanti :)

Pssst pssst..
Tengok gambar bawah ni :



takmo jadi macam ni ye awak2 ^_^

bukan untuk perempuan aje tapi lelaki juga.. heee


26 comments:

  1. cantik luaran tapi dalaman busuk pun tak guna jugak. yang penting hati yang baik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe.. kalau muka tak cantik takpe. bila dalaman cantik, otometik semua orang akan pandang cantik :)

      Delete
  2. hurmm kalau poster2 ayat mcm tu salu jumper...tampal pon tetap sama..tatau la mentaliti masyrkat skrg

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe.. dah perli macam mana pun tetap xmakan jugak..

      Delete
  3. kebersihan diutamakan mencapai persekitaran yang selesa .. hihihi

    ReplyDelete
  4. ngahaha, kena sound macam tu je.

    ReplyDelete
  5. hahaha.. kan dah kena sound dengan wing capt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula... nak wat cane. wing capt naik angin dah..

      Delete
  6. gua nak cari budak tu weh, nak kawan dgn dia serious, jum kita cari

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom2.. tapi sayang dia bawah kita. kalau tak dah boleh jadi geng dah.. huhu

      Delete
  7. thanks sharing doa iteww....
    bila hati x busuk...sure kecantikkan akan terselah... ^_^

    ReplyDelete
  8. amboi yang hot2 tu punye mulut..tgu la balasan tuhan..haaaa!

    ReplyDelete
  9. haha.. ayat camni biasa jumpa kat hostel. time tyra dulu lagi lah. siap ade ayat maki2 lagi sebab ada org berak tak flush..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyak.. pelik betul orang macam ni kan? umur bukan setahun pun.. dah berpuluh tahun dah.. tu pun masih xpandai lagi... ish2

      Delete
  10. hehe. kadang2 memang dah tersedia cantik tp perangai pulak buatkan hduuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe.. cantik luaran je tak guna kalau dalaman tak cantik.. kan? :)

      Delete
  11. Lols. Tandas dekat sekolah sye selalu tersumbat sebab beberape pelajar perempuan yg x bertanggungjawab suke flush down pad dalam bowl -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang tak jumpa tong sampah mungkin.. ataupun diorang malas cuci pad.. eee pengotornya..

      Delete