Friday, 22 June 2012

Tarian Enjut yang WOW!

hai,

enjut enjut enjut ewah enjut
enjut enjut enjut ramai ramai enjut..

First time saya dengar enjut bunyi macam lucah je.. hahaha. ehem..




macam biasa, yang banyak salah tu saya -_-'


ok tarian pertama ulik mayang
kedua samrah (tarian ala arab)
ketiga joget
keempat enjut

kami berlatih 2 hari sahaja! memang mengakulah tak cantik sangat kan.. tapi 2 hari punya latihan boleh lah.. time tulah kami nak koreograf semua tarian.. memang pening. sampai pakgad kat uitm ni bising.. sebab kami berlatih jam 8 malam sampai 12 malam.. bukannya sampai 2 3 pagi pun kan.. sabar jela..


Kami penari KASWARA :)



Design kostum memang simple giler, pakai inner dengan seluar geli-geli and tudung bawal ikat macam tu je.. eh ikat reben macam kat atas ni. ini saya punya reben.. hehe..

Ok kalian mesti dah tau mana satu saya kat dalam video kat atas tu kan? =='

bai.
p/s : lepas ni kami nak buat tarian enjut tu sampai habis lagu. yang kat dalam video tu sikit je. yela 2 hari aje nak berlatih kan.. hehe.. tunggu yang version sepenuhnya okeng! heeee :D

35 comments:

  1. waa.. penari la nih.. hehe.. pnah alami kes macam ni jugak. tapi bukan untuk tarian la. untuk persembahan demonstrasi silat. esoknya ada persembahan, malam tu baru nk mula training. hehehe...
    http://pening-pala.blogspot.com/2011/09/kerja-gila.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kerja gila macam ni.. tapi memang syok! :D
      mencabar..

      Delete
  2. wah,, suke menari rupanya,,, nak tngk,, hehe

    ReplyDelete
  3. pandai menari eh... sya x pandai menari.. hehehe

    ReplyDelete
  4. sy pun suka nari tapi bila disuruh nari,kaku...:)

    ReplyDelete
  5. pandainya dia menari. five six seven eight.

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. er.. tak tahu apa nama seluar tu sebenarnya.. hihi

      Delete
  7. yes...bleh tgk kamu menari lagiii...hehe

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. siapa comel? saya? hehe.. tengkiyu :p

      Delete
    2. awk mmg comel! haa cpt la belanja hehehe

      Delete
  9. namee tak pandai dance langsung. sedih. haha. kalau join korang mesti rosak the whole group sebab namee keras sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe boleh belajar :)
      dulu saya pun keras kayu juga. tapi lama2 dah boleh dah. tapi still nampak macam kekok jugak.. heee

      Delete
  10. henjut jgn tak henjut.tak pnah tgk tarian ni sbnrnye

    ReplyDelete
  11. tarian enjut? tak pernah lak dengar rase nye name tarian ni.. @.@

    ReplyDelete
  12. tak ada maknanya lucah! hahaha. hadoiyai!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. yela. mula2 dengar je dah pk lain dah.. hahaha

      Delete
  13. hehehe.....
    seluar geli2....suke2... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya tak tahu ape nama seluar tu.. tu yang panggil seluar geli2 tu.. hehe

      Delete
  14. best tak menari??ehhe..perlu ke i tnya soalan ni...kih3

    ReplyDelete