Monday, 9 July 2012

Dari Melake pergi ke Paaahang.. ewah~

hai,

ewah hawe.. suka betul saya nyanyi lagu melayu ni :)
*berdasarkan title*

Yea, minggu lepas saya serta classmate berjalan sakan di A Famosa Melaka. Robot comel ada buat ceritanya di blog beliau. *malas nak story sebenarnya* hehe

dan ekceli, saya baru je balik dari Cherating, Pahang. Jalan2 cari laut laa kan.. hehehe.

Kami berlima kongsi suka dan duka :) 
Feeling2 duduk atas batu macam ombak rindu *situasi cerita sebenar celah2 batu patutnya* =="

Ini bukan candid tau. Robot Comel yang suruh ambil gambar.. heeeee

sempat menulis nama sendiri dekat atas pantai.. wink wink

macam mainan kan? tapi kamera ni hidup tau.. boleh ambil gambar. Holga nama kamera ni :)
Comel kan? hehe.. robot comel punya nih

hehe.. conteng2 dinding resort yang kitorang lepak. dah tuan resort ni yang suruh. saya tulis je lah :p

Babai Ruby's Resort, Cherating

Sepasang tapak kaki bigfoot telah dijumpai.

Macam2 peristiwa terjadi dalam perjalanan pergi balik kami.
mula2 hampir terlanggar kereta sebab kereta depan brek mengejut. nasib baik sempat mengelak.

kemudian, terlanggar monyet yang sedang melintas. monyet lintas kat highway, memang tak sempat nak elak lah kan? maafkan kami monyet. semoga dikau bersemadi dengan aman :(

lepas langgar monyet, temperature high pulak.. aiyak.. tapi part ni yang paling best. kitorang naik kereta yang ditarik truck peronda.. heee.. feeling feeling lambai macam atas kereta berhias. ngehehe..

setelah menunggu 3 jam untuk kereta lain mengambil kami, akhirnya selamat sampai ke Uitm segamat dihatiku.. lega rasanya. alhamdulillah tak ade perkara yang teruk2 berlaku :)

bai
p/s : minggu depan jalan lagi tapi bertujuan laa.. nak buat assignment katanya. hai duit makin pupus ni.. "duit sayang, meh datang kat saya meh. saya belanja awak mekdi nanti.. "
n_n


33 comments:

  1. hehehehe.. pengalaman menarik tu naik kenderaan yang ditarik oleh trak tunda tu..saya pun tak ada pengalaman tu lagi.hehehe..

    huh! tak ajak saya pun kan??hehehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. untung saya dah naik dulu..

      nak ajak? macam mana? tak pe next time eh.. hehe

      Delete
  2. fisa... muja baru blik dari pahang jugak,, kat taman ngara,,, just berpeluang nak online,, mish you,, :D

    ReplyDelete
  3. ermmm... nak gi Pahang ar...

    ReplyDelete
  4. hai awak,kita rindu nak tidur sebelah awak,hihi

    ReplyDelete
  5. dari melaka tak sggah uma akak lg kan.. hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah lah.. kita tak pergi2 pun rumah akak.. huhu..

      takpe2 next time kita singgah eh :)

      Delete
  6. meriah2.. lame dah tak jenjalan macam tu ngan kengkawan.. memang best.. tapi kamera tu memang nampak macam mainan.. serius boleh tangkap gambar? unik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. kamera tu memang boleh ambil gmbar tapi kene pakai filem lah.. hehe
      pastu cuci..

      Delete
  7. Syok tu og cherating..ade tips tak?hehe rasa mcm nk g juga tp xnk naik kereta yg ditunda la hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang je. rosakkan kereta tepi highway pastu kol kereta peronda tu.. hehehe

      Delete
  8. Replies
    1. yup! mane awak tau nih? awak duduk sini ea?

      Delete
  9. jauh tu awak berjalan ! hehe. lain kali ajak saya sekali ok!hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. okeh! kalau kita ajak, namee wajib ikut tau.. hehe

      Delete
  10. seronaknyaa...

    abah wan pun pernah terlanggar monyet.
    monyet tu termasuk bawah kereta, tangki air rosak.
    melayang rm1500.

    baru baru ni, kereta wan hight temperature.
    sekarang dah servis.

    ReplyDelete
  11. blm lg smp ke cherating. dah ada ank ni nk jln jauh2 kena pk 100kali. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe, bila2 ada masa terluang nanti pergi la holiday dekat cherating.. best :)
      anak2 kan suka air laut.. hehe

      Delete
  12. haii.salam perkenalan..belajar2 rajin2 yer dik..

    ReplyDelete
  13. eceh, dari melake ke negeri pahang, singgah di johor beli berangan.. it's my place..

    ReplyDelete