Saturday, 21 July 2012

Selamat hari puasa! :D

hai,

nawaitu sauma ghodin 'an ada i fardhi shahri ramadhana hazihis sanati lillahi taala..

jangan lupa niat puasa ni okeh :)



okeh, saya ada banyak target untuk bulan puasa ni :

  1. Nak berjimat - buka puasa dekat masjid, terawih pastu ada moreh.. nomnom.. makan free!! :D
  2. Nak kurangkan berat badan bukan nak kurus ea. badan kita dah slim cuma nak ringankan sikit je :)
  3. Nak try khatam quran - ini dah berzaman punya azam. time kat sekolah je mampu buat. bila dekat U dah tak boleh nak buat pulak.. huhu.
  4. Nak try elak dari menjadi 'syaitan' - yela syaitan dah kena gari, kalau still lagi buat jahat, kita lah yang syaitan tu kan? grrrr
  5. Nak mengawal nafsu - perempuan dengan makanan. pergh!! susah nak elak kot.. pantang betul jumpa bazaar mesti semua nak hentam.. kawal kawal.. hmmm
ok! cukup 5 dulu.. yang ni pun tak tahu lah boleh buat ke tak.. sob sob..
Selamat berpuasa semua orang!! n_n

bai.
p/s : haaa.. yang perempuan tu, awak beruntung sebab ada hari cuti untuk awak, tapi jangan lupa untuk menggantikannya lepas ramadhan ok. janji tau! :D



47 comments:

  1. selamat berpuasa :) jgn ponteng2 puasa tau! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. er.. yang tu takleh nak janji.. haha

      Delete
    2. OPSS! kalau terpaksa ponteng xpe..haha

      Delete
    3. hahaha.. memang akan ade terpaksa tu :p

      Delete
  2. selamat berpuasa juga. hope target2 tu tercapai. good luck. =)

    ReplyDelete
  3. wah,,,, rasa macam nak try jugak kasi khatam,, tapi,, alamak,, rasa macam,, never mind,, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha.. biasalah tu. rasa macam nak buat tapi macam susah :p

      Delete
  4. eh awak puasa tak harini? jum SR jom :p

    ReplyDelete
  5. 1 . haha !! Wahh !! jimat nak berbuka dekat masjid . nak jugak !!

    2 . A'ah !! wieya kan , kalau nampak makanan. tak boleh nak tahan nafsu . asyik nak makan je . tapi , badan macam ikan kering jugak !

    ReplyDelete
  6. HOPE PAT TUNAIKAN TARGET TU WALOPUN 1 .. HEHEHE ..

    ReplyDelete
  7. berbuka kat surau jimat
    selamat menyambut bulan ramdhan yer....hehe ikhlas daripada edyferdaus

    ReplyDelete
  8. Mohon mav lahir &Bathin :)
    Met berpuasa :)

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. selamat berpuasa gamepoint.. ape name penuh awak ni ek.. minat main game eh.. hehe

      Delete
  10. selamat berpuasa... boleh puasa penuh ke? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berpuasa.. er.. yang tu tak tau lagi.. hahaha

      Delete
  11. salam ramadhan dari Diyana dan Suami. jengjengjeng. hahaha

    ReplyDelete
  12. eh.. komen saya hilang.... owh... di manakah ia...

    ReplyDelete
  13. Selamat berpuasa k. diana :)
    Semoga azam ke-3 tuh dpat tercapai ramadhan ni:) Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan :) gud luck !

    ReplyDelete
  14. selamat berpuasa. :)
    kawal nafsu yeee

    ReplyDelete
  15. salam kenal dan selamat berpuasa dik ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal kak.. selamat berpuasa juga :)

      Delete
  16. perempuan memang best ada waktu cutinya...tapi kena ganti balik.haha...selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang kena ganti tu yang tak best tu.. huhu

      Delete
  17. *komen lagi ..

    selamat berpuasa jugakk .. !

    ReplyDelete
    Replies
    1. komen banyak2 pun takpe.. kita suka.. heee

      Delete
  18. Selamat berpuasa ;)

    ReplyDelete
  19. Selamat mnyambut.. Ramadhan.. al mubarak.. ^_^

    ReplyDelete
  20. Salam ramadhan kareem...kirim salam org2 DIIM, UITM segamat ea,
    Dari seniormu....huhu

    ReplyDelete