Wednesday, 6 June 2012

Pixlr.com/express - tempat edit gambar vintage paling easy

hai,

saya ada jalan-jalan dekat satu blog ni. dah lupa dah nama blog dia. awak, kalau awak terbaca entry ni, bagitau ye, saya nak kreditkan dekat awak.. ngeee :D

Saya memang suka edit-edit gambar ala vintage. ala-ala gambar lama gitu. saya tak kisah orang kata saya kuno ke apa tapi saya tetap suka dengan gambar-gambar lama. bagi saya vintage itu seni. jyeah!


Nak try? Klik Pixlr.com ni

ataupun boleh klik dekat saya punya page sebelah home tu.
ini 


Nak tengok hasil gambar yang saya dah try kat situ??



Haaa.. boleh tahan kan?
ikutlah kreativiti masing-masing macam mana nak designkan..
ni saya main hentam je.. hehehe

Kalian boleh la try lepas ni.. Syok main benda alah ni.. hehe. habis semua gambar saya nak edit. hahaha

Selamat beredit gambar ye semua!! :D

bai.
p/s : hari sabtu yang lepas, kawan saya telah selamat mendirikan rumah tangga. Semoga beliau menjadi imam yang baik untuk makmum2 nya nanti. insya allah..


Azmuddin  Nur Iffah

Nak tahu apa ucapan saya pada mereka berdua ni? Klik Ocha Omar yang gila sengal ni :p

32 comments:

  1. lawa... tapi tak pe la, pha is pakai photoshop je... hehehe

    ReplyDelete
  2. Queen pun suka gak ala2 old ni.. tp gambar jela.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. samelah kite.. tapi minat jugak bab mengedit ni..hehe

      Delete
  3. ohhoo . quite interesting . sis , pixlr.com ng pixlr o-matic tuh , ade beza ke ? =="

    ReplyDelete
  4. saya masih tak pandai lagi nak edit2 ni

    ReplyDelete
  5. wahh ! macam best je ,
    nak cube la ,
    thanx for sharing sys :D

    ReplyDelete
  6. yg ni pun best,kita pernah try buat, ada lagi satu abg kita gtau,picmonkey ke apa,lupa. dia adik beradik picnic punya, kan picnic dah tade. Hehe.

    adalagi byk,tp malas discover je. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak sgt sekarang ni kn.. smpai xtau nk pkai mna satu

      Delete
  7. guna photoscape pun bley juga :D

    ReplyDelete
  8. mai pakai xiuxiu metiu...cun juga.

    wah awak bnyk tahu pasal application ye, bleh mai dtg sini korek2 ilmu

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh try tengok yg kat situ punye.. hehe

      Delete
  9. Wow menariknya thanks share nni leh cuba...

    ReplyDelete
  10. Alamak... canteknyer...
    Saya suke sangat, baru lepas edit 2-3 pic, mudah dan cantik laa...
    Terima Kasih sharing..

    Special Discounted Price:LL394 | Nur Diana's Collections

    ReplyDelete
  11. dulu mmg selalu ct duk cri bende2 yang leh edit ni...blingee la, picnik la..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke?semua tu pun boleh pakai jugak..hehe

      Delete
  12. senang la nak edit gmbr guna benda ni :)

    ReplyDelete