Friday, 8 June 2012

Tutorial buang Please prove you're not a robot / Show word verification

hai,

Hm... kebanyakan blogger baru mesti ada benda alah ni. mesti kalian tak tau macam mana nak buang kan?

Fyi, kalau kami blogger yang singgah di blog anda dan nak komen mesti kena taip benda alah ni. tapi kalau anda mesti tak perasan kan? sebab anda dah sign in dalam blog sendiri dan tak payah nak taip benda alah ni.. *err paham tak ek? @.@

ok kalau nak lebih faham, cuba anda sign out blog dan try untuk komen blog sendiri. ada tak benda alah ni? ada? So apa lagi.. Jom buat tutorial ni sekarang jugak!!!!! *ai, marah nampak* heee.. mana adalah :p


Please klik gambar untuk lebih jelas.

Setting > Posts and comments > Show word verification > No > Save

Ok siap!

Cuba try sign out balik then try komen sekali lagi.. Ada lagi tak? Takde?
Tahniah anda berjaya menyenangkan kami para blogger untuk komen selalu di blog anda!! *muka happy* :D

Please awak awak sekalian, saya sayang awak kalau awak buang benda alah ni. senang hati saya nak komen. saya suka komen blog orang tau.. ngeee :)

bai.


51 comments:

  1. bagusnya ada benda ni :)

    ReplyDelete
  2. ohh, ni blogger interface yg baru kan. dulu pun fisa yg ajar. mekasih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesame diyana.. ini untuk memudahkan blogger je.. hehe

      Delete
  3. betol2... agak renyak bila setiap kali nk komen, kena word verification.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dapat yang senang takpe.. ni yang susah.pening nak taip.. huhu

      Delete
  4. alhamdulillah, dah buang!! saya rasa semua patut buang kan, susah nak komen kalau tak buang menda alah tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe.. memang sangat menyusahkan orang..
      tahniah dah buang! :D

      Delete
  5. betul tu.. kalau ada benda ni rasa mls je nk komen.. hilang mood.. hehehe

    ReplyDelete
  6. Setuju sangat :D..kalau ada benda ni hilang mud nak komen. haha

    ReplyDelete
  7. betul2...bila buang senang ckit blogger nk komen..kesiankan lah kami yg xreti membaca huruf ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami reti membaca perkataan dengan ayat je.. haha

      Delete
  8. errr.. adakah blog sy ada menatang ni ye??

    ReplyDelete
  9. salam...kdg2 xselasa jgk ngn blog yg ad menda2 mcm nie..sush nk komen tmbh2 ngn kelajuan internet yg cam siput nie..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe.. huhu
      dah lah internet saya selalu lembab..saba jela

      Delete
  10. mekaseh kakak tuto comey.ececeh :D

    good post ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesame.. benda yang baik memang patut kita sebarkan :)

      Delete
  11. dah banyak tutor buang words ni tapi ada lagi yg tak tau?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 diorang tak perasan.. saya selalu pegi blog2 baru.. so selalu jumpe bende macam ni.. huhu

      Delete
  12. rajin betul ye buat tuto ni. tp at least blogger br tahu nak selesaikan mslh ni. good job! :)

    ReplyDelete
  13. benda ni sebenarnya amat amatlah menyusahkan..harap2 mereka ikut lah tutorial ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2nye lah.. kena inform diorang kalau blog diorang ni ade bende alah ni..

      Delete
  14. cik nafisah kite rajin tolong org lee..thumbss up dulu!..ehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. rasa macam perlu, saya buatlah tutorial ni..hehe

      Delete
  15. nice tutorial,.. its cools

    ReplyDelete
  16. mmg klu de yg cmni cik en menyampah..hehehhe

    ReplyDelete
  17. betul betul.
    lagi satu..dia punya tu mcm merepek gila kan.kdg xpass nak taip.
    hahah.

    oyeah.

    ReplyDelete
  18. ikut2..kami tak mau word verification..hehe

    ReplyDelete
  19. Nice tutorial. Sangat menyusahkan je nak taip2 code tu. hee

    ReplyDelete
  20. sy dah buang dah....melambab kan je.

    ReplyDelete
  21. ni kalau geng2 buta bw tak ke kes naya kan?

    ReplyDelete
  22. betul..ssh klu ada word verification ni..huhu

    ReplyDelete
  23. bagus tips ni.. Sebab ia akan mudahkan org komen entry ^_^ #tq,mana femes -.-'

    ReplyDelete
  24. Kadang2 tak suka jugak dengan benda ni. Hihi =D

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/my-birthday-on-this-year.html

    ReplyDelete
  25. myusahkan je benda ni..buat hilang mood nak komen.ahhaha

    ReplyDelete
  26. heheh. dulu pun saya taktau n ada blogger lain tegurrrr..

    ReplyDelete
  27. huhu thankss3, buat menyemak je bende ni kan??

    ReplyDelete