Thursday, 8 March 2012

What is KONY 2012?

hai,

baru-baru ni agak heboh dengan KONY 2012 ni. kalian nak tahu apa benda ni sebenarnya tak? ok.. macam ni..





ok ini penarangan dari nigahiga..maafkan dia kerana bercakap terlalu laju.. teehee :D

ok dan ini kawan BK yang terangkan.. 

"Joseph Kony adalah seorang manusia yang culik kanak-kanak dan jadikan diorang sebagai tentera. yang tak bestnya, kanak-kanak tu disuruh bunuh parents sendiri dan yang perempuan pulak tercabul maruahnya. bahkan, bodyguard dia pun semuanya budak kecik. jadi bayangkan, nak tangkap dia je berapa ramai budak mati katak, semata-mata nak 'pertahankan' Kony nih. haaa.

Masalahnya orang tak kenal dia, sebab itu yang dia nak. nak tangkap dia, kena buat dia famous supaya orang kenal dia dan apa dia buat.." terima kasih Syahidah :)

ok dah faham?

Walaupun dia takde kat tempat kita tapi kita bantu dia dikenali supaya dia dapat ditangkap secepat mungkin.. kesian budak-budak kecik tu kena dera.. hu2.. Klik sini untuk tengok video KONY 2012 sebenar.


inilah dia Joseph Kony..


bai.

18 comments:

  1. robot comel : hm.. cepat lah org jumpa kony ni..

    ReplyDelete
  2. ish biar betik? seram pulak..

    ReplyDelete
  3. syazwan : indeed he is! sangat jahat

    ReplyDelete
  4. yeahh..skng sume org tgh memperkatakan kony..lets do something to stop him..

    ReplyDelete
  5. ungu violet : jahat betul mamat ni..

    saiazuan : memang sgt pelik..

    iedchan : lets make him famous!

    ReplyDelete
  6. kenapa dia bertindak sebegitu kejam? maukan publisiti atau apa ya. :)

    ReplyDelete
  7. laaa, patutlah tersebar merata2 kony kony. namee tak tau pun. bila baca awak punya post ni baru tahu. ish jahat punya kony.

    ReplyDelete
  8. laa ingatkan betul2 tadik..ghehe

    ReplyDelete
  9. farra arisha : sebab dia mahu pertahan kan diri sendiri mungkin..

    namee : memang sgt jahat! geram je..

    rafiq : eh.. betul2 la ni..

    ReplyDelete
  10. nak dengar penerangan dari fisa. lagi paham. hihi

    ReplyDelete
  11. penah dengar tp x amik tau hehehe skang baru tau:)

    ReplyDelete
  12. si gadis melayu :

    aik? fsa mane lah reti terang .. haha

    ReplyDelete
  13. shahzee :

    sebab kan terlalu sibuk sngat nak tau mende ni.. sebab tu cari ape maksudnye. hehe

    ReplyDelete