Thursday, 20 December 2012

Telan kahak time puasa

Hai,

Kalau kahak tu still dalam mulut and then kita telan, its ok.. tak batal. as long as kita tak keluarkan dari mulut dan sedut balik. yang tu kompom batal. lebih baik buanglah kahak tu kan.. hehe

kalau kita sahur pulak, then time subuh tu terasa ada makanan lekat dekat gigi. jangan ditelan.. nanti batal. tapi cepat-cepat kumur.. takdelah batal puasa.. :)

......................................................

Dua perkara diatas terjadi dekat saya beberapa hari lepas, saya risau kalau puasa saya batal. terus saya tanya ayah saya. then, saya kongsi pula dengan semua orang. maaf kalau ada salah. sila betulkan saya :)

niat saya hanya nak berkongsi saja. alang-alang tu saya dapat ilmu lebih. ngeee..


bai.


16 comments:

  1. bagus share ilmu. baru tau jgk ni. huhu.. thanks. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun baru tahu jugak.. tu yg share tu :)

      Delete
  2. lagi membatalkan bila kita pandang atas dan sembur kahak tu. kahak tu pasti akan masuk balik dalam mulut kita.hehehe

    ReplyDelete
  3. alamak,, huhu,, geli sikit tapi memang penting,, :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. betul tu muja.. agak geli tapi kalau benda tu jadi dekat kita, kita kenelah tahu kan :)

      Delete
  4. Dah memang begitu aturan dan hukumnya.

    ReplyDelete
  5. hehe..baik kuarkan kahak tu kan

    ReplyDelete
  6. kalau tak silap, masa sahur, tetiba dengan azan subuh, apa yang ada kat dalam mulut boleh makan lagi... hehehe

    ReplyDelete