Friday, 28 December 2012

Permohonan rebat rm200 smartphone

Hai,

Seperti yang kita semua tahu, kerajaan ada bagi rebat rm200 kepada belia yang berumur 21 - 30 tahun untuk membeli smartphone. Diperuntukkan untuk 1.5 juta belia sahaja. ok, disini ada serba sedikit info tentang rebat ini.


  • Terbuka kepada semua yang berumur 21 - 30 tahun
  • Berpendapatan kasar bulanan rm3000 dan ke bawah
  • Pelajar layak memohon mengikut syarat yang ditetapkan
  • Tarikh apply bermula 1 januari 2013 - 31 disember 2013
  • First come first serve (sebab peruntukan untuk 1.5 juta belia sahaja)
  • Handphone hendaklah berharga rm500 dan ke bawah

Dan ini adalah antara beberapa handphone yang boleh di rebat :


1) Alcatel 993D
2) Alcatel OneTouch Glory 23
3) Alcatel OneTouch Inspire 2
4) The Buzz Phone
5) HTC Wildfire
6) Huawei Ideos X3
7) LG Optimus L3
8) Ninetology Black Pearl II
9) Ninetology Palette
10) Nokia 2730
11) Nokia 7230
12) Nokia Asha 305
13) Nokia Asha 308
14) Nokia Asha 311
15) Nokia C2-03
16) Nokia Lumia 610
17) Samsung Galaxy Chat
18) Samsung Galaxy Mini
19) Samsung Galaxy Pocket
20) Samsung Galaxy Y
21) Sony Xperia Tipo
22) ZTE Acqua
23) ZTE V790

*Model handphone akan di-update dari semasa ke semasa.

Ok, rebat ni macam ni.. harga handphone rm500, kerajaan bagi rm200, so kita kena tambah lagi rm300 untuk beli handphone yang kita nak tu. faham? hehe.. bukan main rembat aje. :p
Harga handphone mestilah tak melebihi rm500. kalau tak, tak dapat. beli pakai duit sendiri jela.. hihi

Sumber :
Untuk apply, boleh Klik sini. (mula 7.00 pagi - 11.00 malam)
Untuk apa-apa pertanyaan yang tak faham, boleh klik FAQ ni. (digalakkan baca)
Untuk tahu lebih lanjut, boleh klik sini.


46 comments:

  1. Replies
    1. hehe.. biasalah nak tarik hati muda mudi..kenalah buat macam gini.. huhu

      Delete
    2. jadi awak dah tertarik ke ?? hehehe

      Delete
    3. untung 2 untung la tp kn kna kluaq modal sikit 2 yg bt x untung..hahax

      Delete
  2. knp dia xbuat open utk smua smartphone je? buat je rebat mcm nie, yg baki tu kena bayar sndri..sm je..blh beli version yg lebih baik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kan? ada beberapa hp je yg boleh beli.. huhu

      Delete
  3. dpt sambar galaxy poket dgn hrga RM 90 dh ni...hihihi

    ReplyDelete
  4. "isi borang..?"

    hurm.. tukar ic sbb cip dah rosak pun belum..
    tunggulah lepas PRU13.

    (sila fahamkan ayat di atas..hehe)

    ReplyDelete
  5. smartphone rm500...? ape je yg ader.. hehehe...
    bila PM buat troll... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang ni dah takleh nak beli bawah rm500.. yang lebih rm500 boleh lah..

      Delete
  6. kena apply gak ni. kot2 nk terbeli phone baru. hihi..

    ReplyDelete
  7. boleh la beli kalau nak buat telefon spare. hehehe... ramai yang beli smartphone harga ribu2 sekarang.

    ReplyDelete
  8. hehehehe... masa pengumuman budget hari tu tak ada pun cakap smartphone harga tak melebihi rm500. pandai pm bergurau dengan kita kan?hehehe

    ReplyDelete
  9. Dah xlayak...huhu...
    Tapi smartphone bawah RM500, macam xsmart jer. Sepatutnya xperlu limitkan harga hp tu. Tgok le nanti...hp yg sepatutnya harga RM400 pun terus jadi RM500.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah.. patutnya tak yah tetapkan pape.. kan senang.

      Delete
  10. mmula mmg teruja. tapi sekali die senaraikan fon2 yg valid.. terus mcm rasa tawar..kekeke

    ReplyDelete
  11. kamu beli ke? ct masih xmampu lah
    hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita tak beli pun.. kita bagi abi kita.. hehe

      Delete
  12. menarik.. tp xtau camne design hp2 tu.. hehe

    ReplyDelete
  13. Menariknya cara duit diagihkan. Bagi 200 untuk henpon. Memang menarik dan tertarik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup! sangat menarik. tarik perhatian muda mudi.. hehe

      Delete
  14. oo baru faham rebat tu menatang hape hoho..

    ReplyDelete
  15. klau yg dh brkahwin pon leh apply jgk ke???

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh kot.. selagi tak melebihi had umur yang dah ditetapkan.. hehe

      Delete
  16. secara peribadi kureng setuju dgn idea rebat ni, banyak lagi benda lain yg lagi penting contoh bab kesihatan, pendidikan. nanti macam masing2 lumba2 ada smartphone. hmm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang ni pun memang semua orang tengah berlawan hp siapa paling canggih.

      Delete
  17. errr sekarang dah boleh handphone rm500 ke atas kan kan?

    ReplyDelete
  18. hahaa.. kita tak layak~ tak cukup umurrr

    ReplyDelete
  19. yang muja tahu, yang latest, tak de had harga,, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg ni bawah rm500 tak boleh pakai rebate.. sedih je

      Delete
  20. hui best nya... :B untuk siapa yg dapat layak tu !!

    ReplyDelete
  21. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    ReplyDelete

About Me

My Photo
People always call me cute and i dont know why. belogkayangan@gmail.com