Wednesday, 4 April 2012

"Engkau ingat kau sorang je betul? haa?"

hai,

Siapa? siapa? saya lettew.. *sigh* :/

Orang selalu kata "jasamu akan ku kenang" betul ke akan di kenang?
once orang yang tu buat salah, jasa tu dikenang lagi ke.. dah asyik ingat yang salah tu je.
ini memang terjadi kat diri saya, bukan saya yang berbuat jasa tu, tapi saya yang tak kenang jasa orang tu. kesian mereka. pas sudah asyik ingat buruk yang orang tu buat je.


So, jadilah kita seorang yang pemaaf dan meminta maaf supaya kesilapan kita tu tak akan dikenang selalu.
tak salah pun rasanya kalau kita nak minta maaf kan? even kate "eh, sorry i tak sengaja" pun dah ok kot.. ini dah buat salah pastu siap jeling jeling, jolok mata tu kang baru tahu! *emo kejap*

tapi mostly, kalau orang yang banyak buat kebaikan pun, ramai orang sanjung pun, even dah minta maaf pun, yang buruk tu tetap buruk sampai bila bila. ini betul. susah betul nak tukar persepsi ni kan?


ok daa~
p/s : always think positive, even kalau tetibe terfikir negative, cepat cepat buang dan fikir positive :D

p/s/s : minta maaf kat orang selalu, biaq pi lah depa nak kata kita gila ke apa. yang penting kita tak terbeban dengan dendam orang terhadap kita.. 0-0 ek.. ehe..

bai.

32 comments:

  1. sorry to say,sorry to say eh awak :)

    ReplyDelete
  2. hai2

    walaupun tau kena fikir positif,tp otak seringkali nk fikir negatif jugak -,-

    ReplyDelete
  3. memaafkan sesorang tuh buat kite rase puas . kan ? :)

    ReplyDelete
  4. sorry sebab saya komen.
    hehehhe.

    layan 9gag jugak ea.
    betul ayat tu.
    buat jahat ni ibarat titikkan titisan hitam atas kain putih.
    orang akan nampak dan selalu ingat.

    nafisah roslan, you must watch movie colombiana.
    cari cepat cepat!

    ReplyDelete
  5. biasalah tu. yang silap tu yang orang duk ingat sampai bila-bila, tapi yang baik, senang je lupa, nyanyuk. :)

    ReplyDelete
  6. ingat baik org pada kita.
    jgn ingat buruk org pada kita.
    chill kak :)

    ReplyDelete
  7. ish,,, pernah rasa,, rasa macam orang pun pernah rasa muja mcam ni,, adess,, kena improve ni,, jom bk,, join ga muja k :D

    http://mujadafewa.blogspot.com/2012/03/first-giveaway-by-nurmujahidah-lady.html

    ReplyDelete
  8. sorry, out of topic jap. i notice you amek picture dari 9gag. haha. you layan 9gag jugak ke???

    ReplyDelete
  9. ct mawa :

    minta maaf juga wahi :)

    ReplyDelete
  10. si robot comel :

    my frensh all resh2 :P

    ReplyDelete
  11. sis92 :

    hm tau xpe :(
    susah betul nak pk positif selalu kan?

    ReplyDelete
  12. syazwan che deraman :

    baru2 ni je layan.. kadang2 tu xbape paham pun.. haha

    er.. bagi link boleh :p

    ReplyDelete
  13. rara nasiha :

    memang nyanyuk pun. saba jelah.. dah tua rupanya kita ni..

    ReplyDelete
  14. si gadis melayu :

    solly molly juga :)

    ReplyDelete
  15. ihsan arifin :

    hehe.. tau xpe.. tapi kalau org tu wat salah otometik kita ingat buruk dia.. tak baik betul kita ni..

    ReplyDelete
  16. khairul hakimin b muhammad :

    yup! untung siapa yang jadi pemaaf ni :)

    ReplyDelete
  17. nurmujahidah :

    sama2 kita improve ek :)

    insya allah kita akan join.. hee

    ReplyDelete
  18. tiaeuphoria :

    baru2 ni je start layan.. boleh tahan jugak la kan.. hehe

    ReplyDelete
  19. kadang2 kita mmg nak pikir yang positif tp memang dah set kan bila ada tak kena je mmg akan pikir negatif..

    ReplyDelete
  20. saffiya_aleesya @ echa :

    hm tu lah kan.. susah betul kita nak tukar persepsi buruk kita ni.. huhu

    ReplyDelete
  21. ok2...kita kosong kosong jugak ek...maafkan daku menyemak di blog mu :)

    ReplyDelete
  22. semua orang buat salah. so kalau ada orang salah ni, jangan dimarah 100%.... :) kan !

    ReplyDelete
  23. ratu zuleyqha :

    sorry jugek.. hehe

    ReplyDelete
  24. ctk :

    mane ade menyemak lah.. kalau xde ctk, xhidup lah blog ni.. sebab xde pembaca setia.. hehe

    ReplyDelete