Tuesday, 20 December 2011

Terpedaya dengan tudung online

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia

Tudung online, tudung online, tudung online..

Setengah orang termasuk BK memang akan terpedaya dengan tudung online ni. Korang setuju tak kalau BK kata tudung yang dijual online cantik cantik dan laku kerana modelnya??

eleh.. jangan kata tak lah.. mula mula kalian angguk dalam hati dulu kan *erk..macam mana tuh? :p

BK selalu tertipu dengan kecantikan model tu sampai terpengaruh nak beli tudung online tu. cari cari size pastu terus isi form. tak sempat nak submit terus cancel sebab nya terasa diri di tipu. bukan ditipu kerana duit, ini ditipu kerana apa yang kita pakai mesti tak sama cantik dengan yang model tu pakai. kiranya tak jadilah dekat kita.

benci. meluat. tak cantik. tak ikut bentuk. tak sesuai. *juih bibir.


Agak agak terpedaya nak beli boleh klik sini. :)



hehe.. alang alang tu promot blogshop sekali. cantik sangat modelnye..
"memanglah kena ambil model yang cantik cantik kalau tak, tak laku yang dijual tu" sedapkan hati :D

ok ok.. kembali tajuk asal. =.=
Bukan setakat tudung sahaja. ada juga baju/seluar/kasut/handbag/aksesori/contact lens dan macam macam lagi lah yang boleh buat kita terpedaya. terpedaya apa? terpedaya dengan modelnya.. jangan salah faham ye cik jah haaa.. gitu :p

Tapi tak salah kalau kalian nak beli and nak jadi cantik macam model tu janji tak dedah mana mana yang patut ye :)
Sebenarnya, setiap kejadian yang Allah dah cipta tu ada tempat cantiknya. jangan kita selalu merasa kita ni buruk. kalau tak sesuai pakai tudung yang tu, ade tudung yang ni. haa.. cuba try segala jenis tudung yang ada kat muka bumi ni. jangan pakai tudung saji sudah. tapi boleh jugak kalau sesiapa yang reti berfesyen dengan tudung saji tu boleh try pakai..kalau cantik, boleh buat tutorial. mana lah tahu kan boleh jadi trend satu hari nanti.. ngeh2.. :p

ok daa~
p/s : geram tengok blogshop ni. rasa nak beli semua yang diorang jual.. grrr! napsu napsu. 

p/s/s : teringin nak pakai shawl dan buat terus dengan furdah. tapi belum terasa nak berubah macam tu. teringin je..mana tau lepas kawen nak try pakai macam tu ke kan.. kiranya cantik untuk suami je..kat luar tutup..hehe.

17 comments:

  1. fisa cantik.. fisa leh jd model..huhu

    ReplyDelete
  2. robot comel : jangan lah ajak.. memang terpengaruh nanti

    gadis melayu : diyana lagi cantik. patutnye dia yang jadi model.. hehe

    ReplyDelete
  3. if bnda yg dijual perlu kn model,,mst model nye cantek2..if bnda yg dijual x perlu kn model,,dye akan edit pic 2 secantek yg bole..smpi rambang mata..haha

    ReplyDelete
  4. ct mawa : kan.. dorang memang suka pedayakan kita.. hu2

    kakzu : sangat kan kak.. hehe

    ReplyDelete
  5. model pkai cntik sgt2...dh la model nye pn cantik...
    rambang mata tgk tdung online n...cantik sgt2..

    ReplyDelete
  6. kb xske beli on9..hehe//sb tkut dlm gmbr je cntik..depn2 xcntik mne pun kainnya,, :P

    ReplyDelete
  7. so ?? ape tggu lg syda ? beli la, boleh try sumer jenis ^_^

    ReplyDelete
  8. belajar edit blog sendiri disini

    advance-blog-user.blogspot.com

    do follow untuk dpt updated

    thnks

    ReplyDelete
  9. nak pangil ca jugak la,, ca cantik jer,,, jom kite jadi model,, keh3

    ReplyDelete
  10. aisyah hashim : ecah tolong belikan ea.. hehe

    fazzlim : memang rambang sangat tau.. hancur hati nak beli..

    nazihan ali : kita suke tapi penah beli sekali je.. hehe

    ratu zuleyqha : kau ni.. tak baik tau hasut aku.. hihi

    mishter izwan : sempat lagi promot kat sini ye :p

    nurmujahidah : eeh.. tu nama comel kita.. malu :)

    ReplyDelete
  11. haha. tu la. kadang2 tengok model tu pakai cantik je ,muka cantik je. kadang2 rasa macam nak ciss je muka sendiri. kenapa tak cute mute cam model tersebut..
    haha. tapi..
    ape pun bersyukur

    ReplyDelete
  12. kalau nek beli pemakai tudung 2 boleh x?
    hihihi

    ReplyDelete
  13. hati hensem : alhamdulillah syukur.. setiap kejadian Allah tu pasti ade kecantikan tersendiri :)

    popkorn : er.. yang kene g minang terus lah.. haha

    ReplyDelete