Thursday, 21 July 2011

Doa untuk diingati orang selalu

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia


Ya Allah, sampaikan rinduku padanya
sehingga aku menjadi kerinduannya

Doa ni, BK dapat dari warden time BK form 2. Baca sambil membayangkan wajah orang yang kita suka/rindu/sayang tu. Sampai sekarang BK amalkan :)
Warden BK kata doa ni bagus kalau :

  • kita minat dekat seorang ni, tapi malu nak bagi tau kita minat dia. Insya Allah, orang yang kita minat tu akan minat kat kita juga.
  • Kita rindu dekat orang jauh, dan dah lama orang tu tak contact kita
  • Kita nak berbaik semula dengan musuh kita yang dulu nya kawan kita
Doa ini boleh dituju kepada sesiapa yang kita mahu seperti ibu bapa, adik beradik, yang tersayang, musuh, dan kepada sesiapa sajalah yang kita mahu.

Dan yang lebih baik jika kita tuju doa ini kepada Rasulullah dan Yang Maha Besar yang menjadikan kita. Semoga kita sentiasa menjadi hamba yang dirindui Nya.. amin.

ok daa~


6 comments:

  1. madi : lu langsi lu mati der.. grrr

    ReplyDelete
  2. wah, thanx for sharing nice info:)
    btw kalo sudi tolong komen sini ye..
    http://justrunawayfromyou.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

    happy blogging!

    ReplyDelete
  3. buihbuihcinta : hehe.. tengkiu :)

    ReplyDelete
  4. Does it work?

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum

    Jemput dtg ke blog kami.

    Ada shawl yg murah2 dan cantik2! Ada shawl labuh 2 meter. Ada chiffon. Ada crepe. Ada cotton ori dari Turki. Ada half moon.

    Ada Muslimah Tshirt yg manis dan selesa dipakai.

    Harga berpatutan! Promosi akhir tahun!

    Jemput dtg blog!

    Tq
    Assalamualaikum
    Wafaswear

    ReplyDelete