Friday, 15 February 2013

Trick Art Museum, i-City Shah Alam

hai ;)

Semalam saya dengan kawan-kawan pergi jelajah i-city shah alam. sekarang ni dah macam amusement park dah. tapi belum banyak lagi barang-barangnya. rasanya di masa akan datang nanti, mesti dah makin banyak, macam universal studio lah kot. hihi
masa mula-mula dulu hanya ada lampu sahaja. makin canggih dah. seronok main dekat sini. then, kami singgah dekat Trick Art Museum. kat sini kiranya ada gambar-gambar 3D lah. seronok! kalau ada imaginasi tinggi mesti macam-macam cara kita boleh ambil gambar. kalau pakai kamera yang canggih tu, mesti gambar lagi nampak clear. maaflah kamera saya ni, biasa punya sahaja so feel nya tu kurang sikit. so kalian tengok jela gambar-gambar kat bawah ni ek :)



Selamat datang ke sini! :D
peace yoo.. hehe


Mereka yang bersama saya
Ecah, Saya, Shikin, Madi, Syaza, Ng, Wana


Tolak batu pun nak senyum. tah kenapa asal pandang kamera je senyum. tak kena gaya langsung =='










Ding! pecahkan frame ni! 



Collect duit banyak-banyak sikit, boleh buat tambang pergi ke sini lagi. kehkeh





Ada banyak lagi gambar dan lukisan. kalau nak tengok lebih kenalah datang sendiri. baru syiok kan?! :)
Oh lupa saya nak bagitahu, nak masuk museum ni kena bayar rm5.00 seorang. Hujung-hujung minggu ni bolehlah bawak family atau kawan-kawan datang. teroka sama-sama! Seronok! tak tipu punya ;)

bai.
p/s : psst psst, nak minta tolong boleh? saya ada assignment yang memerlukan like dari kalian. just like aje, jangan risau, kami takkan ganggu facebook kalian. kami hanya nak mengumpul like dan akan ditunjuk waktu viva presentation kami nanti. harap kalian membantu ye. jangan risau, bila dah habis presentation, facebook page ini akan ditutup. Klik sini untuk membantu. Sumbangan like anda amatlah saya dan ahli group hargai :D


40 comments:

  1. hahaha,, korang ni kreatif tol.. jeleznya,, nak gi jugak,, kih3

    ReplyDelete
  2. cantik kot..kreatif betollah :)
    dh like page tue :)

    ReplyDelete
  3. HAHA. nice :) gila real action memasing.teringin plak nk pergi. .

    ReplyDelete
  4. water mark tu pun dah nampak 3d.. hahahaha.. tahniah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh well.. thank you cikgu pha is kerana ajarkan saya :)

      Delete
  5. wau.... unique and creative gilo . hope boleh melawat sini nanti =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insha allah kalau ada kesempatan, datanglah melawat ek

      Delete
  6. wow !! best gler, nanti nak pegi jugaklah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kau, memang kategori wajib pergi.. hehe

      Delete
  7. Ada beberapa gambar yang nampak sungguh menjadi. Gaya, aksi dan ekspresi penting di samping arah yang betul agar bayang2 tidak nampak pelik.
    Tempat menarik utk dikunjungi...harga tiket pun berbaloi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul tu. saya pun rasa nak pergi lagi sekali untuk ambil gambar yang lebih baik :)

      Delete
  8. wahhhh !!! Bestnyaa ! .. teringin nak pergii .. memang rambang mata tengok gambar tu semuaa ... ramai orang ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang orang ramai giler! lagi2 time public holiday..

      Delete
  9. woit!!!! dtg shah alam tak bgtau.. asal tak datang umah akak?????? huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana kita tahu akak duduk shah alam.. sob sob

      Delete
  10. Salam.

    Bestnya! Haritu tgk kat paper, skit je gmbr2 yg dia tunjuk ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak tengok banyak gambar kenalah pergi ke sana :)

      Delete
  11. rasanya senior kita yang haziq zainal pun ada post entry ni gak kan. wahhh. bestnya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh yeke? sekarang ni dah ramai yang tulis cerita pasal tempat ni :)

      Delete
  12. hahahaha..kreatif giler! xthu plak kt shah alam ade benda ni...hihihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain kali kalau datang shah alam, jangan lupa datang tempat ni ek ct :)

      Delete
  13. kita pun pegi jugak,seriously art dorang sangat vavavom kan :) http://letopkeypad.blogspot.com/2012/11/trick-art-museum-i-city.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2.. memang sangat menarik! nanti nak pergi kesana lagi :)

      Delete
  14. peh, series gmbr2 tu best gile. tringin ali nak g

    ReplyDelete
    Replies
    1. dipersilakan pergi.. jangan tunggu lama2 :)

      Delete
  15. wah, nmpk realistic la painting kat situ..

    ReplyDelete
  16. salam :)

    best muzium gambar 3D tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ;)

      sangat best! tak rugi kalau pergi..

      Delete
  17. salam...dah lama tak pg i-city, tak tau pulak ade muzium seni camni..buleh try pegi nih..thanks for sharing. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam

      saya pun dah lama tak pergi, bila pergi je ada benda2 best macam ni :)

      Delete
  18. Replies
    1. kalau tak pernah pergi, anda diwajibkan pergi! hehe

      Delete
  19. best nya !! teringinnya nak pergi n tangkap gambar mcm tu. hehe. gila 3D ! :D cool.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergilah.. ajak hubby namee sekali. mesti dia nak ambil gambar banyak2.. hehe

      Delete
  20. pergh.nape tak ajak ta sekali. Ada post ttg ict di blog ta tau

    ReplyDelete