Friday, 18 January 2013

What i feel like saying..... #6

Hai ;)


No butthurt okeh :)

Peringatan KERAS untuk diri sendiri. Selalu sangat memualkan orang sekeliling :'(
Sebelum menegur, baik tengok diri sendiri dulu. Kang tak pasal-pasal kena mengata semula. 
*sakit betul hati bila terkena kat batang hidung sendiri. tapi padanlah muka kan*

baru beberapa hari tak update blog, dah rasa macam bertahun-tahun! O.o'


bai.
p/s : Teringin nak tegur/ajak orang yang jarang menegakkan tiang agama, tapi diri sendiri pun selalu culas :(
Ya Allah, sentiasalah pelihara hati ini, jangan pesongkan ia. amin.



12 comments:

  1. Setiap insan tidak sempurna dan sering terlalai...Tegur menegur itu bagus untuk kesedaran bersama. Sentiasalah bersikap positif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun selalu cuba berfikiran positif..

      Delete
  2. Kadang-kadang kata2 yang menyakitkan hati tu yg menyedarkan kita. heeee. salam jumaat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu tapi ia meninggalkan kesan yang mendalam.. huhu

      Delete
  3. malu lak nak tegur bila diri sendiri buat,, we same,, huhu

    ReplyDelete
  4. kadang2, lebih baik ubah diri sendiri kan, sebab nak mengubah orang lain agak susah sebab diri kita masih perlu banyak perubahan. terlalu banyak ketidaksempurnaan tu. tu sebab, orang kata, berkawan biar dgn insan yang lurus jlnnya, insyaAllah, sebab apa yg orang buat, kadang2 kita akan terikut. betul tak? eh entahlah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu diyana. kalau boleh biar kita ikut yang baik2. tapi kadang2 tu nak jugak terikut yang tak baik. bila dah terikut sendiri menyesal.. huhu

      Delete
  5. semoga suatu hari nanti dapat menjadi yg terbaik...

    ReplyDelete
  6. Ini sungguh peringatan yang bagus. Buat saya, buat kamu semua.

    ReplyDelete