Wednesday, 9 November 2011

Bagi aku pengkid ni hemsem

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia



sumber google

Tadi aku tengok pasal pengkid ni dekat wanita hari ini kejap tadi. So aku rasa nak tulis lah pasal benda ni.
ni just pendapat aku.. kalian jangan fikir lain ok. janji! :)

Aku pernahlah berkawan dengan seorang perempuan ni and dia couple dengan pengkid. pengkid dia tu pergh!! memang hemsem, comel, tinggi, ade lesung pipit comel kat pipi dia, rasa selamat kalau jalan dengan dia,  memang perfect kalau dia jadi lelaki tulen. tapi sayang.. dia perempuan.  

Memang aku tak nafikan, pengkid ni memang bagus sebenarnya sebab dia perempuan, kami pun perempuan. memang memahami satu sama lain lah. kemungkinan nak bergaduh tu tak ada sebab diorang memang setia. yeah, as we all know.. perempuan memang setia pun kan :)

dan selalunya lah kan, golongan lelaki lah yang paling tak suka orang orang pengkid ni kan? tapi aku tak tau lah kenapa. lelaki as a ketua, sepatutnya tolong lah golongan golongan macam ni kembali ke pangkal jalan. jangan korang rogol diorang pulak.. thats why lah diorang berubah jadi pengkid. macam kawan lelaki aku pernah cakap "eleh, kalau beromen mengandung jugak pengkid tu" memanglah kan. dah diorang tu perempuan je jugak..


Perempuan tulen ni pula kadang kadang agak 'bijak' kerana sanggup ber-couple dengan pengkid ni. kalian tahu kenapa? yela, kalau dah asyik bercinta putus, bercinta putus. memang fedap lah kan? so inilah jalan nya. bagi aku, diorang tu main main je. nak happykan diri sendiri.

Tapi korang kena tahu ni, pengkid ni memang ada rasa nak berubah. serius! diorang pun nak kahwin and ade anak sendiri. cuma mungkin belum masanya and takde siapa (lelaki) yang nak tolong diorang ni. 

so guys, ape lagi? cari pengkid buat couple dengan diorang. baru lah mencabar kan? alang alang tu selamatkan diorang ni. takdelah seksualiti merdeka tu terjadi nanti. :)

ok daa~
p/s : siapa pengkid kat sini? jom couple dengan i :D

68 comments:

  1. aww...hebat lah entry ni..nad suka jugak tengok pengkid ni..tapi pengkid pasti dapat awek diler cun kan??huk huk..^_*

    ReplyDelete
  2. ohh ada hati dgn pengkid ea, dush dush bagitau alan.haha

    ReplyDelete
  3. ada gak kwn ngan pengkid, 1 opis.hensem gak! hehe

    ReplyDelete
  4. miss nadya : tu lah.. diorang memang pandai pilih :)

    madi : eh jangan lah bg tau.. nak cari skandal je ni.. haha

    munnafendy : pengkid memang hemsem :)

    ReplyDelete
  5. jambu kot klau jd lelaki.ehhehe

    ReplyDelete
  6. haha. same la tgk jugak tadi. tapi kalau diorang pakai tudung siyes comel. ayu gitu. haha

    ReplyDelete
  7. aigooooo!!! klau kat kem tentera biasa diorang kena panggil "Abang". Euwwww~~~

    pengkid mungkn lebih taff dari aku! :(

    ReplyDelete
  8. erh ade je laki yg nak kat peng nie. tapi apakan daye peng tue yg tanak.
    dia siap cakp lagi 'kalau dia nie pompuan aku nak je kat dia.tapi dia peng.'
    alaaahaai--'





    so?

    ReplyDelete
  9. cabaran yang sungguh mencabar!

    *sebab masyarakat mereka hancur, nak salahkan siapa?

    ReplyDelete
  10. ct pnh jtuh hati kt pengkid! sbb dia ensem sgt! tp naseb baek imanku kuat...hahahahaha

    ReplyDelete
  11. ohoho..x pena lg kawan ngn pengkid..tp,,kwn kte ckp pengkid kalu couple mmg gila2 setia

    ReplyDelete
  12. waaahh ajak couple dgn pengkid ek? hehehe....bhya2..kt uitm ku pn ade gak..mcm nk mati lg bila gurl yg btl2 gurl tu nk pisah dgn pengkid tu..

    ReplyDelete
  13. edy : hehe..tau pun..

    izz : memang sgt comel :)

    syafiq : hahaha.. panggil abg?pergh!

    stalker hebat : sebab dia peng lah kene ubah kan..

    naz diaz : aceli semua pun slh dlm hal ni..

    ctk : hahaha.. nasib baik :)

    wahi : sememangnya jadi gila kan sebab kapel se jantina.. haha

    ku azhar : kay uitm sy pun banyak jugak.. tak terbendung dah ni..

    ReplyDelete
  14. sis pun pnah ada kwan pengkid. pastu style ala2 'jantan' gitu. tp last2 dia yg dah kawin dlu. ada anak lagi tu. ekeke

    ReplyDelete
  15. kak tini : bestkan kalau kita dapat tengok seseorang tu berubah :)

    ReplyDelete
  16. pernah kenal dengan pengkid, sbb umur dia lebih tua dr saya, saya panggil dia akak wpn dia tak nak di panggil akak. Tapi saya tak peduli, last2 dia pun tak kisah saya panggil dia akak hihihihi

    ReplyDelete
  17. dah kata antara perempuan tu saling memahami...eloklah kaum hawa je dulu yg cuba ubah mereka tuh...nanti kalau terus nak bagi laki setel takot jadi mende lain lak...bila dorang memilih jadi pengkid, x perlu la kita nak bangga kot.dah mcm sokongan moral kat dorang lak.itu pendapat aku :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku ade bkawan dgn pengkid..dh berjaye buat die berubah..x lame lg nk kawen...tp bakal suami die galak kn die pki mcm lelaki...bakal suami die...suke die nmpk macho n ensem.. pelik kn..last2 aku dgn pengkid ni selalu bgadoh..sbb aku x setuju die kawen dgn lelaki ni...aku risau klu lelaki ni gay..

      Delete
  18. pengkid ni kdg2 trend jugak. tibe2 pakat semua nk jd pengkid sbb time tu trend. trend sekolah convent nak2 lagi. kdg2 jd geli.

    ReplyDelete
  19. popuan dgan popuan? nk main kot mana eh?

    ReplyDelete
  20. hmm xde kwn dikalangn pengkid ni, tringin nak ada sowang.. leh dgr crita diorng, pengalamn diorng.. msti best :)

    ReplyDelete
  21. diorang jd pengkid sebab environment. org sekeliling. bkn sala diorang 100%. hope diorang seda b4 terlambat ! >.<

    ReplyDelete
  22. bobiedanbad : hahaha.. ngaku jugak dia akk last2nye..

    apan : tp pmpn ni lemah. kalau lelaki tegas sikit. boleh je klw pmpn nak tlg ubah. :)

    namee : pengaruh rakan sebenarnya..

    zul fattah : main raba2 jela kot.. hehe

    saiazuan : memang best dpt kwn ngn diorang. ade pengalaman :)

    key : yes! betul lah tu..

    ReplyDelete
  23. kebanyakan mereka akan memilih aweks yang cun melecun ! ~~ semoge kmbali ke pangkal jln....

    ReplyDelete
  24. entri yg laju!,.hehe,.pengkid?! pernah gak mengenali tp kenal gitu2 je la,.mmg comel pakwenye,.hehe,.doakn la diorg berubah,.jauh d sdut hati,nk jgk mcm perempuan lain kn,.cume ade perkara yg mmbataskannye,.

    ReplyDelete
  25. Entahle aku x de pengalaman ni :(

    ReplyDelete
  26. hihi xpenah tgok penkid face to face.slalu tgok kt tv je.mmg hensem!

    ReplyDelete
  27. hehe.nak ngorat pengkid??hehehe..tugas berat tu..da laa pengkid kebiasaanya tak percaya kat lelaki..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  28. bloghok : =.='

    aien : pandai diorang pilih kan?

    ciknuurul : insya allah..semoga mereka kembali ke pangkal jalan segera

    manja : hemsem dan kiut serta jambu..

    empayar utama : xpe..

    paani : pengkid memang hemsem kalau tgok depan2

    azlan : hehe.. memang sangat berat tapi kalau dapat buat baguslah :)

    ReplyDelete
  29. aku pernah keje kat kfc, . . . sorang dak laki jambu ni asyik nak menggesel aku je, . . ish ish ish macam gay je aku rase geli-geleman, . . dah kerje kat situ beberapa hari baru aku au dia bukan laki tapi pengkid, . . . . . . . . . die pompuan rupenye, . . . . ciss aku diambil kesempatan tanpa aku sedari, . . . baru aku faham diorang pun ade naluri jugak nak jadi normal macam orang lain, . . . . nasib baik aku kerje kat KFC tu 4hari je, pastu aku berhenti tak nak sambung, . . . . . penat ooo kerje angkat bekalan daging ayam dengan bahagian cook, . . . tak setimpal gaji rendah gile RM1.50 sejam, sebab part-time gaji rendah tapi tak sangke serendah tu . . . . tak balik modal, . . . ermmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. murahnya gaji kfc.

      walau macam mana pun diorang. diorang tetap nak berkahwin dgn laki jugak. dah naluri perempuan nak ada keluarga dengan anak sendiri..

      Delete
  30. saie couple ngan pengkid >.< awesome , deawg romantik , caring n pling show hensem ! hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah.. diorang memang hensem. kadang2 tu kulit diorang lagi cantik dari perempuan sebenar :)

      Delete
  31. first aq taip pengkid dekat google ,blog ni 1st keluar ,so tetibe aku teringat kat blog lame aku .
    thanks to u belogkayangan sbb buat aq feed balek blog aku yg dah kebulur setahun x update tu ..haha

    second ,aq suke enty ni sbb x ramai yg ooen minded atau berfikiran positif mcm ni ...aku pengkid ,sape nak jadi kawan aku ?
    haha , nice entry babe .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila sudah berkawan dengan pengkid baru tahu apa yang terjadi. kebanyakan org dia pandang luaran aje. tak tengok dalaman.. sebab tulah ramai org pk lain. tapi bagi saya.. saya kawan dengan semua :)

      Delete
  32. eh tp kadang2 aku terfikir ,berani ke orang berkwn dgn pengkid ?huhu ..
    sbbnye berite n mcm2 lg kabar angin sumbang mambang bnyk sebar crite x btol psl pengkid smpai dipandang serong ..sedeyhhhh ....

    ade ke ? ade ke ?

    hanya yg berkwn dgn pengkid je yg tau kebenaran kan ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya boleh berkawan dengan pengkid. so ok je. walaupun tak semua tapi tetap ada juga yang boleh berkawan :)

      Delete
    2. bagosla kalau semua org berfikiran mcm awk kan ...
      great mind ,..

      sy pernah kene mcm2 dulu lg2 ble msok study ,1st org dpt tau sy pengkid ,biase la mlot lelaki ,bahan mcm2 ..tp sbb sy da bese ,sy wat xtaw ...org kate make friends with ur enemy ,,,

      endingnye lelaki2 yg bahan2 sy tu sume berkwn baik dgn sy .thats the best part .huhu ..siap mtak tlg carikkan awek ...hehe ...

      Delete
    3. pergh terbaik macam gitu. bukan senang kita nak berkawan dengan musuh. saya pun takut dengan musuh saya sendiri.. huhu

      baguslah semuanya berbaik2. tak baik buruk sangka kan.. ehe

      Delete
  33. Aku no komen..tp naluri aku memg sukakn wanita sejak aku di sekolah lg..aku xmnat brg brg keperluan wanita..aku selesa dgn style aku yg pasti aku xmenyusahkn org..

    ReplyDelete
  34. Salam , Hey guys. Nma aku Myra. Aku ada sorang kawan, penkk jgk. Anyway Not Bad kwan dengan dia. Tah lha , aku suka cara dia. Ni lha 1st time sorang penkk masuk dlm life aku. Yup, memang betul pun. Kebanyakkannya dorang couple Hanya Sementara, TAK KEKAL. Dorang cuma nak isi rasa kekosongan hati dengan kasih sayang. Manja-manja bagai, atleast sape-sape yang couple dengan penkk, or penkk tu jgk boleh belajar dari sekarang untuk Future Husband dorang. Cara layanan dll.

    hee:) sengal sekejap~

    ReplyDelete
  35. Hi saya looking any pingkid yang nak kawin dengan saya. Iam a gay man.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hye..I ade member pengkid...tp die dh nk kawen..n future husband die...suke sgt die mcm tu...stylo n macho..adakah future husband die ex-gay

      Delete
  36. Hye..nice blog..I nk tny pd sape girl o guys yg open minded....I ni penk n honestly mmg pnh ada rmai awek since sek ren...tp sometimes girl yg ak plg syg adakala mcm kjp lyn ok n kjp x...kalau die x ske penk knp nk lyn coz I tau I just penk...dlm mse sme I da ada gf tp I x tau knp I still nk cari girl ni...any1 tlg jwb coz I need answer knp girl tu bt mcm tu?

    ReplyDelete
  37. itu gambar putt bersama fatin.samapai sekarang ini ke?mereka masih couple???lupa pulak *,* "

    ReplyDelete
  38. couple dengan penk,, haha,,, Mmg agk mengejutkn aq, tpi aq terima ap yg da jdi at aq

    ReplyDelete
  39. Hye semua..hye tuan empunya blog..sy tgh kesuyian ni coz bru break n sy ase nk cri kwn...klo ade gurl yg single tu sudi2 la chat kt no sy 0133580562

    ReplyDelete
  40. hrmm sedihnya mendengarnya..terasa plak..*pengkid jesse*

    ReplyDelete
  41. hrmm sedihnya mendengarnya..terasa plak..*pengkid names jesse*

    ReplyDelete
  42. Aku dah ayat sorang pengkid ni ajak kahwin masih tggu jawapan dia sbb dia kata tggu nak pikir dlu tp aku x putus asa aku ayat dia dah banyak kali jawapan ttp sama aku ttp menunggu mu

    ReplyDelete
  43. Haish. Dok google pengkid, jumpa blog ni. Cuma tang semua penk pun ada naluri perempuan tu macam tak berapa nak setuju je. Yup, aku nak kawin n ada family sendiri but definitely not with guy. Rasa macam gay!

    ReplyDelete
  44. Btol tuh. Aq pn mmg nk kawen n ad fmly tp bkn dgn laki..gayy sgt rse. Aq pernah cbe tp mmg xbole. Xpelah at least aq da cbe

    ReplyDelete
  45. Btol tu. Aq pn mmg nk kawen n ad fmly sndri tp bkn dgn laki..rse gayy sgt. Aq pernah cbe 'b'kwn' dgn laki tp mmg xbole. Xpelah at least aq da cbe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sme la mcm aq ponn..tp at least kte da taw mmg xbole kn

      Delete
  46. aku ada tengok movie thailand ni kisah pasal tomboy . Kalau ada masa luang boleh tonton. Title: yes or no

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tngok cerita tu. Best.sweet. n i love my superpenk very much

      Delete
  47. rasa happy dpt bersama dgn org yg dicintai.. Tapi cinta telarang mmg x kemana sentiasa ada halangan..

    ReplyDelete
  48. aku tomb..now im penk.. kbykn penk xleh pcye la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa beza tomb n penk? Why ckp penk takleh caya?

      Delete
    2. meh nk jwb..
      tom-luaran je mcm laki tp dalaman dye pompuan lg tuhh
      penk-luaran n dalaman dye mmg due2 mcm laki
      why penk xley caye??..sbb dyeowg ni byk mslh jiwa

      Delete
  49. Lelaki xnak ke golongan perempuan yg kasar2...

    ReplyDelete
  50. boleh x bg satu no tel pengkid,i nak try kenal lah..please..

    ReplyDelete
  51. wechat soul_of_me . penk nk cri kenalan je. kwn biar bjuta org ckp

    ReplyDelete
  52. couple pun haram. matlamat tak menghalakan cara:) kalau sebab nk ubah pengkid,x semestinya perlu lelaki saje.semua kena main peranan,lelaki dan perempuan. bukan amik advantage couple dgn dorang atas alasan nak ubah. buat dosa dgn pertahankan dosa. wala takrabul zina,jgn kamu dekati zina.bukan jgn berzina. saya bukan ustaz bukan ustazah,saya tegur sbb kisah

    ReplyDelete